Milli takım kampına davet edildi

22-27 Aralık 2019 tarihlerinde Erzurum ilinde yapılan Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Malatyalı sporcu Buse Yıldırım, +81 kiloda bronz madalya kazandı. Yıldırım, Şubat ayı içerinde yapılacak olan Boks Milli Takım Kampına davet edildi.

Milli takım kampına davet edildi

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Antrenör Aziz Bayduz, Türkiye Boks Federasyonu'nun  2019-2020 faaliyet programında yer alan Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nın 22-27 Aralık 2019 tarihleri arasında yapıldığını hatırlatarak, “İlimizi +81 kiloda temsil eden sporcumuz Buse Yıldırım yarı finale çıkarak Türkiye 3'uncüsü olmuştur. Bizlere destek veren Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Spor Şube Müdürü ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğüne şükranlarımızı sunuyoruz. Sporcumuz,  Şubat ayında yapılacak olan Boks Milli Takım Kampına çağırıldı. İnşallah ülkemizi uluslararası boks müsabakalarında temsil edeceğine bütün kalbimizle inanır ve başarılar dileriz" dedi.

Hobi olarak başladı milli takım kampına davet edildi

2012 yılında boksa hobi olarak başladığını söyleyen Buse Yıldırım ise, ilk şampiyonada derece yaparak Milli takım kampına katılacağı için heyecanlı olduğunu söyledi. Yıldırım, katıldığı şampiyonada iki Dünya, bir Avrupa şampiyonu sporcunun olduğunu vurgulayarak, “Kıyasıya bir mücadele vererek Avrupa 3'üncüsünü yenerek yarı finale adımı yazdırdım. Yarı finalde de Dünya ikincisi olan Elif Güneri'ye puanla yenilerek yarı finalde kaldım. Türkiye 3'üncüsü olarak kariyerime başladım. Federasyonun bu daveti benim için büyük onur. Heyecanlıyım. Önümüzdeki ay yapılacak olan Boks Milli Takımına giderek elimden gelen her şeyi yapacağım. Çalışmalar ara vermeden başladım.  Uluslararası müsabakalar da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" şeklinde konuştu.