Milli ruh önemli

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Muhtarlar camiası olarak Barış Harekatına destek verdiklerini açıkladı.

Milli ruh önemli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtar Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan’ın sosyal medya üzerinden duyurduğu ve Fırat’ın doğusunda yuvalanan terör odaklarının temizlenmesi, bölgede barış koridorunun oluşturulmasını hedefleyen Barış Pınarı Harekatına muhtarlar camiası olarak Ordumuzun yanındayız. Gerek maddi gerekse manevi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Yiğit, “Ülkemize ve milletimize yönelik oynanan oyunların bozulması, bölgeye barış, huzur ve güvenin getirilmesini hedefleyen Barış Harekatının başarıyla sonuçlanmasını diliyoruz. Harekata katılan askerlerimizin kısa bir süre içerisinde bölgede yuvalanan terör odaklarını temizleyerek ülke güvenliğimize katkı sağlamaları elbette Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve bölge barışı için büyük önem taşımaktadır” dedi. Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mesele Vatansa gerisi teferruattır ilkesini şiar edinen milletimiz bu gün yine bir ve beraberdir. Milletçe kenetlendiğimiz bu günlerde milletimizin duası ve desteği Mehmetçiğimize büyük moral verdiği gibi değerlerimize de sahip çıkıldığının göstergesidir. Allah'a hamdolsun ülkemizin bekası vatanın bölünmez bütünlüğü konu olunca yüreklerimiz bir atıyor. İşte bu ruh bizi hedefe ulaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Milli ruh devam etmeli

Milli ruhun devam etmesini isteyen Yiğit, “Düğüne gider gibi cepheye giden Mehmetçikler, dün ailene ne söylemek istersin diye sorulduğunda dün başlayan Barış Harekatında da aynı cevabı veriyor. Söyleyin bizi beklemesinler. İşte bu Mehmetçik ruhudur. Meyvesi adalet, barış ve kardeşlik olan, hakikat medeniyetinin yeniden yurdu olması için hayatını feda etmekten çekinmeyen, vefakar, fedakâr ordumuzla ne kadar övünsek azdır. Barış Harekatının başladığı bu günlerde tek hedefimiz milli ruhun devam etmesidir. Gün bir ve beraber olma günüdür diyen Yiğit,  aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi.. Halkıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, ordusuyla bütünleşmiş bir ruh, işte bu milli ruh devam ettiği sürece hiç bir şer güç üzerimizdeki oyunlarını devam ettiremeyecektir. Yolumuz uzun yükümüz ağır. Önümüze birçok engeller çıkacaktır. Bu engelleri aşmak için bu birlikteliğimizin devam ettirmemiz gerekiyor.. Siyasi ve ideolojik hesaplaşmaları erteledik/ ertelemeliyiz Siyasi ve ideolojik olarak birbiriyle anlaşamayan partiler, örgütler, gruplar, insanlar birbiriyle hesaplaşmasını operasyon bitene kadar ertelesin. bunu iç çatışma malzemesi yapmak isteyenlere fırsat vermemek için bu ertelemeyi yapmalıyız. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Çıktığımız barış harekatını zaferle sonuçlandırsın” şeklinde konuştu.