Milletin yanındayız

HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD'nin PYD ve PKK'ya 35 milyon dolar kaynak aktarmasının tesadüf olmadığını belirterek, 'Kandil'deki terörist başlarının yerel seçimlere nasıl müdahale ettiğini açıkça görmemiz tesadüf değil. Yerel seçimleri yerel seçimin ötesine taşıyan anlayışlara karşı biz milletin yanında saf tutmaya kararlıyız' dedi.

Milletin yanındayız

Arslan, konfederasyonun Malatya temsilcileriyle kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çakır ve Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti eski milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Hak- İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “Malatya'da 9 binin üzerinde Hak- İş üyesinin olduğunu hatırlatarak, 25 yıldır hizmet yolunda mücadelemiz devam etmektedir. Hak- İş örgütlendiği her iş yerinde, sorumluluk sahibi, hakkı hukuku gözeten, ülkemizin bütünlüğünü ve bekasını en az kendi geleceği kadar gören yerli ve milli bir evrensel sendika anlayışını temsil eden bir emek hareketidir” diye konuştu.

Hak-İş cezalandırıldı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konfederasyonun 43 yaşında olduğunu belirterek, “22 sendikası, 81 il başkanlığı, 700 bin üyesiyle Türkiye'nin en önemli sivil toplum ve konfederasyonlarından biri. Bu büyük konfederasyonun tarihsel yürüyüşünü bizim açımızdan gelecekle ilgili öngörülerimize ışık tutmaktadır. Hak-İş kuruluşundan hemen sonra karşılaştığı 12 Eylül darbesiyle ağır bedel ödemiştir. Konfederasyonumuz kapatılmış, sendikalarımız kapatılmış, sendikal faaliyetlerimiz yasaklanmış ve bütün arkadaşlarımız hakkında soruşturmalar başlamıştır. Bizi kapatanlar, bizi cezalandıranlar, 12 Eylül'ün müsebbibi olarak bizi görenler maalesef bazı konfederasyonları kapatmadılar. Tam tersi onlarla beraber çalıştılar. Hak-İş milletten yana milletin idaresinden yana tavır aldığı için Hak-İş cezalandırıldı. Bütün bu zorluklara rağmen Hak-İş mücadelesinden vazgeçmeden, aynı anlayışla aynı hedefe emin adımlarla yürüdü” diye konuştu.

Taraf olmaya devam edeceğiz

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya alınması öngören raporuyla ilgili konuşan Arslan, “Amerika Birleşik Devletleri'nin PYD ve PKK'ya 350 milyon dolar kaynak aktarması tesadüf değildir. Kandil'deki teröristbaşlarının yerel seçimlere nasıl müdahale ettiğini açıkça görmemiz tesadüf değildir. O yüzden ülkemizin bekası, milletin geleceği, ülkemizin geleceği eğer gündemdeyse Hak-İş olarak tarafız. Milletten yana tarafız, milli iradeden yana tarafız, milletin bütünlüğünden yana tarafız ve taraf olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimleri yerel seçimin ötesine taşıyan anlayışlara karşı biz milletin yanında saf tutmaya kararlıyız. Hak-İş olarak referandumda taraf olduk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkenin önündeki engellerin açılmasında, geçmişte yaşadığımız özellikle siyasi krizlerin en önemli nedenlerinden olan koalisyonların getirdiği zorluklardan kurtulmak adına siyasi krizlerin oluşturduğu ekonomik krizlere karşı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde taraf olduk ve referandumda 'Evet' dedik” dedi.

Türkiye’nin hedef alınması tesadüf değil

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısına da değinen Arslan, “Bugün yeni bir dönemin, yeni bir başlangıcın olacağı 31 Mart yerel seçimleri öncesi yine Türkiye'deyiz. Hak-İş olarak demokrasimize, milli iradeye, ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı asla tarafsız kalamazdık. Ülkemizin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığı bugünlerde uluslararası alanda ülkemiz için yapılan her türlü tezgahın, her türlü oyunun artık açıkça oynandığı, açıkça hedef alındığı, Yeni Zelanda'daki bir teröristin cuma namazındayken Müslümanlara yapılan saldırıda da yine Türkiye'yi hedef alması tesadüfi bir yaklaşım değildir” diye konuştu.

Sandık demokrasimizin en temel unsuru

Tüm sendika üyelerinden 31 Mart'ta sandığa gitmelerini istediklerini kaydeden Hak-İş Başkanı Arslan, “Sandık demokrasimizin en temel unsurudur. Milli iradenin tecelli ettiği en temel yaklaşımdır. O nedenle bütün Hak-İş mensuplarını, bütün milletimizi 31 Mart'ta sandığa gitmeye davet ediyoruz. Sandığa gideceğiz, demokrasimize, bekamıza, milli iradeye, ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkacağız. Milletin iradesi yönündeki sandığın sonuçlarına hep beraber saygı duyacağız. Hak-İş olarak hiçbir üyemize, hiçbir mensubumuza 'Şöyle bir adam' diyemeyiz. Ben üyelerimize yönelik bunun bir haksızlık olduğunu görüyorum. Hiç kimseye böyle davranın demeyiz. İstediğimiz, önümüzdeki sürecin Türkiye için ne kadar zor, meşakkatli ve sorunlu bir süreç olduğunu unutmayalım. Yerel seçimleri Recep Tayyip Erdoğan'ı kaybettirmek için plan yapanların planlarına asla alet olmadık, olmayacağız. Biz milletin iradesiyle milletin seçtikleriyle bu milletin geleceğini hep birlikte inşa edeceğine inanıyoruz” dedi.

Siyaset yerelde başlar

AK Parti eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili konuşarak, siyasetin yerelde başladığını söyledi. Tanrıverdi, “Yerelde güçlü olunduğu ve güçlü kararlar verildiği zaman geneli etki eder. Bu seçimler artık dikkat ediyorsunuz ki artık yerel olmaktan, özellikle muhalefet açısından çıkartıldı. Bu ülkede yaşayan her insan olarak, sorumluluğumuzu yerine getirmek adına sandığa gideceğiz. Gittiğimiz zamanda isabetli bir tercih yapacağız. Şehrine, ülkesine ve dünya insanlığına katkı verebilecek kalitede insanları seçeceğiz. İnşallah Malatya, bugüne kadar bu işlerde hiç yanılmadı, bundan sonrada yanılacağını düşünmüyorum. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. Yıllardır beklediğimiz konuydu, taşeron işçilerimizin kadro beklentisi. Toplantının ikinci bölümünde bunlara değinecekler. İnşallah buradan verimli bir çalışma çıkartacaklar. Bugün Malatya'da bütün temsilci arkadaşlarımızla birlikteyiz. Kendi sorunlarımızı değerlendireceğiz. Malatya'nın sorunları varsa onları değerlendireceğiz. Türkiye'nin sorunları neyse bunu arkadaşlarımız dile getirecekler” dedi.

Kurulduğu günden beri Hak’tan yana oldu

Hak-İş’in kurulduğu günden bugüne haktan, hukuktan, haklıdan yana olduğunu dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “2008 yılında parti kapatma davası olduğunda tüm Türkiye’yi dolaşarak demokrasiye balans ayarı yapmak isteyenlere hep birlikte dimdik durduk. 28 Şubat'ta 15 Temmuz'da bayrağın yanında ezanın yanında durarak devam etmiştir. Kadınların gücü bizim gücümüz, kadın istihdamını artırıyoruz. Türkiye büyüyor, güçleniyor. Kadını, erkeği, yaşlısı ile beraber güçlü Türkiye için mücadele ediyoruz. 16 yıllık AK Parti iktidarında işçi kardeşlerimizle, sendikalarımızla taşeron yasasını hep birlikte beraberce geçirdik. Türkiye'de ilk kez bir milyon kardeşimizin kadroya geçmesine,  kamuda verilen kadro Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşti. Türkiye güçlendikçe emekli bekçi kardeşlerimizin akıl teri, alın teri daha da yükselecektir inşallah. Alın terini aklın terini kullanarak evlerine ekmek götüren bütün emekçi kardeşlerimize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Az konuşup çok iş yapmak lazım

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, “Hak İş hep haklıdan yana oldu iş yerine çalıştığı fabrikayı, çalıştığı devlet kurumunu kendi kurumu bildi, haktan, adaletten yana oldu. Ne işçi ezilsin ne işveren ezilsin dedi. İşçinin alnının teri kurumadan ücretli ödensin diyen bir medeniyetin çocukları olarak elbette ki işçi hakkını kul hakkı olarak da bilmemiz gerekiyor. Bu anlayış İçerisinde 31 Mart seçimlerinde adaletten ve haklıdan yana kimseyi ayrıştırmadan hizmet yapacağına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile inşallah 31 Mart'ta yeniden Malatya'da AK Parti belediyeciliğini göstermiş olacağız” dedi. Programda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan da birer konuşma yaptı.