Metruk binalara çözüm ürettik

Ciddi güvenlik ve asayiş sorunu oluşturan metruk binalar için çözüm ürettiklerini belirten Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, 'Metruk binalarla ilgili muhtarlara gidiyoruz. Bize gösterilen metruk binaların bir kısmı yıkıldı. Bazı yıkılamayan yerler var. Bizi aşan konular. Bina, düzgün duruyor, yıkılma kararı da yok. Sahibi de razı değil, gelen giden oluyor diyor, biz de, oraları sık sık kontrol ettiriyoruz' dedi.

Metruk binalara çözüm ürettik

Net Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hanifi Evren, yazarlar Vahdettin Yiğitcan, Süleyman Keskin, muhabir Nevzat Kanar Malatya Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Ercan Dağdeviren’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dağdeviren,  Malatya'daki huzur ortamının önceden olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğine vurgulayarak, ekibiyle birlikte bunun için ellerinde gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

'Bize yer göstersinler gidelim diyorlar'

Cezmi Kartay Sokağındaki eğlence merkezleriyle ilgili soruya cevap veren Dağdeviren, “Cezmi Kartay Sokağının durumu şu an iyi. Sadece geriye kalan oradan taşınması oda benim işim değil. Adamlar da razılar gitmeye. Bize yer göstersinler gidelim diyorlar" diye konuştu.

Sık sık denetliyoruz

Dağdeviren, metruk binalar için kısa sürede çözüm ürettiklerini aktararak, “Metruk binalarla ilgili muhtarlara gidiyoruz. Bize gösterdikleri metruk binalarla ilgili çözüm ürettik. Bir kısmı yıkıldı. Bazı yıkılamayan yerler var. Bizi aşan konular. Biz ne yapıyoruz orayı sık sık denetliyoruz. Mesela bir yer göstermişlerdi, yapılmış, düzgün duruyor, yıkılma kararı da yok. Sahibi de razı değil, gelen giden oluyor diyor, biz de, oraları sık sık kontrol ettiriyoruz" dedi.

Bekçilerin ısınma sorununu çözeceğiz

Bekçilerin ısınma sorununu mümkün mertebe çözeceklerini söyleyen Dağdeviren, “Bekçilerle ilgili tabi kışın soğuk. Kendi nefsimize görmediğimizi onlara da görmeyiz yani. Çalışırken ara ara devriye atıp, ara ara ısınabilecekleri yerler temin ediyoruz. Orada oturup, çayını içecek, ısınacak ve devriye atacak. Bekçiler polislerin sahip olduğu tüm yetkilere sahip. Bunda hiç bir sıkıntı yok. O yetkilere sahip. Bizim polis vazifesi ve salahiyetler kanunundaki yetkilere sahip. Kimlik de sorabilir, genel arama kararları aldığımızda onlarda arama yapabilir. Onların birde geçe çalışma saatleri, geceyle ilgili sorunları var. Ama bunu bile bile girdiler. İnsanoğlu adım adım koparmaya çalışıyor. İşte biz hep gece mi çalışacağız. Bazıları diyor ki aile hayatımız yok. Benim çözeceğim meseleler değil. Çalışma saat ve şekilleri bakanlıktan geliyor" ifadelerini kullandı. Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Hanifi Evren ve Yazarımız Vahdettin Yiğitcan’da Malatya görevin atanan Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e görevinde başarılar dilediler. Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren kendi yazdığı şiir kitaplarını hediye ederken, Yazı işleri Müdürü Hanifi Evren de Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'e kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerimi ve çeşitli kitaplar hediye etti.