Metruk bina bir an önce yıkılsın

Battalgazi İlçesi Küçük Mustafa Paşa Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Karanfil Sokak'ta bulunan metruk binada her türlü kötülüğün yapıldığını belirterek, metruk binanın bir an önce yıkılmasını istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Metruk bina bir an önce yıkılsın

Battalgazi İlçesi Küçük Mustafa Paşa Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Karanfil Sokak’ta bulunan metruk binada her türlü kötülüğün yapıldığını belirterek, metruk binanın bir an önce yıkılmasını istedi.
Küçük Mustafa Paşa Mahallesinde uyuşturucu ve fuhşun kol gezdiği metruk binanın yıkılması için yıllardır çabalayan mahalle sakinleri, mahallede yaşayan herkesin korku içerisinde olduğunu kaydederek, durumun bir an önce çözülmesini talep etti.
Yetkililerin harekete geçmelerini istiyoruz
Battalgazi İlçesi Küçük Mustafa Paşa Mahallesi Karanfil Sokak’ta bulunan metruk bina 15 yıldır kullanılamadığı için uyuşturucu satıcıları, tinerciler ve fuhuş batağına döndü. Mahkemelik olan bina henüz inşaat halinde olduğu için belediye, valilik, emniyet çözüm bulamıyor. Mahalle muhtarı Koray Özdemir konuyla ilgili basına verdiği açıklamada, metruk binanın yıkılması için yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini söyledi. Özdemir, “Küçük Mustafa Paşa Mahallesi Karanfil sokakta bulunan bir metruk binamız vardır. Bu bina yıllardır kullanılmaz halde mahkemelik olduğundan yıkılamıyor. Her akşam toplanıyorlar baliciler, tinerciler, kadın tüccarları, uyuşturucu kullananlar hep buradalar Yıkılmadığından müstehcen olaylar, alkol, uyuşturucu gibi olaylara mahal vermektedir. Yetkilere talebimiz buraya el atmaları. Mahallemizin kanaya yarası olduğunu söylemek istiyoruz. Buraya gecenin farklı saatlerinde lüks arabalarla gelip farklı niyetlerle kullanmaktadırlar. İçerisi donatılmış gibi eşyaları getirip yerleştirilmiş. Artık burayı sahiplenmişler. Buranın yıkılması en büyük talebimiz. Geçmiş yıllarda önlem amaçlı duvar örüldü. Bir süre sonra duvarı yıkıp eski hale getiriyorlar. Emniyet sağ olsun yardımcı oluyorlar ama daimi bir sonuca kavuşturamadık. Mahalle sakinlerimiz buradan geçerken çok rahatsız oluyorlar. Yakında hemen iki okul var öğrenciler çok rahatsız. Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.
Polisi aramaktan usandık
Her gece bağımlıların kullandığı binanın, yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, “Bu bina, yıllardır atıl durumda. Artık kötü kokular geliyor. Uyuşturucu bağımlıları, her gece burada. Güvenliğimiz yok. Çocuklarımızın güvenliğinden endişe duyuyoruz. Görüntü ve koku kirliliği var. Çoluk çocuk, genç polis çağırıyoruz bazen alıyor bazen almadan gidiyorlar aldıklarını sabah bakıyoruz tekrar gelmişler. Polis aramaktan usandık. Komşuların hepsi aynı durumdan şikâyetçi, girenin çıkanın haddi hesabı yok. Bayan, kız çocuğu, talebe yaşlı değişik insanlar giriyor. Bir sefer girip gezdim içeride ne ararsan var. Uyuşturucu kullanıyorlar sonra çıkıyorlar yola bakmıyorlar. Vatandaşa bir şey yaptıkları yok ama millet korkuyor buradan geçmiyor. Esnafım bizimde müşterimiz kayboluyor. Mahallenin de değeri düşer. Akşam olunca insan geçmiyor. Sahibi bırakıp gitmiş on dört on beş senedir bankalar devreye girmiş. Duvar ördük duvarı gelip hala girip çıkıyorlar perişan bir hal almış sürekli böyle akşamüstü başlamakta bazen yangın çıkıyor itfaiyeyi arıyorlar. Kendi çocuklarımıza buradan geçmeyin diyoruz. Sizden bunu duyurup vesile olmanızı istiyoruz” diye konuştular.