Meclis üyesi partisinden istifa etti

AK Parti'den Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Murat Alabaş, mensubu olduğu partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meclis üyesi partisinden istifa etti

Alabaş, "Malatya'da son yerel seçimlerde yüzde 70'lerde olan oyumuz maalesef büyük bir oy erozyonuna uğramıştır. Bugünkü AK Parti Malatya il teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Cumhurbaşkanımız "Gönül seferberliği yapın dedikçe" Malatya AK Parti İl Teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Youtube kanalı üzerinden verdiği bir röportaj sonrası yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çeken AK Parti'den Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Murat Alabaş, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Alabaş, konuşması nedeniyle parti tarafından disipline sevk edilmişti. Murat Alabaş, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Alabaş, partisinden istifa etmesi nedeniyle bağımsız olarak meclis üyeliğini sürdürecek.

Siyaset acımasızca kişisel ihtiraslara kurban ediliyor

Parti içerisinde yanlışlıkları söylemenin tehdit olarak algılandığını ifade eden Alabaş, "Demokratik siyaset anlayışının kurumsallaştırılmadığını, istişare mekanizmasının işletilmediğini, her farklı sesin, soluğun tehdit olarak algılandığını, ortak aklın yok sayıldığını, şeffaflığın sağlanamadığını, bilgiye, birikime, tecrübeye değer verilmediğini, emeğin, gayretin, fedakârlığın, samimiyetin karşılık bulmadığını yaşayarak gözlemledim. Yerel siyasette hesabiliğin hasbilikten daha çok karşılık bulduğunu gördüm. Sn. Cumhurbaşkanımızın Gönül seferberliği başlattığı bu süreçte maalesef yerel siyasi aktörlerin partimize nice emekler veren kendi öz evlatlarının gönüllerini tarumar ettiğini üzülerek müşahede ettim. Ehliyet ve liyakatten daha öte koşulsuz itaatin öncelendiğini, vefanın İstanbul'da bir semt adı olarak dahi anılmadığını, ahbap çavuş ilişkisi ile siyasete yön verilmeye çalışıldığını, siyasetin nasıl acımasızca kişisel ihtiraslara kurban edildiğini acı tecrübelerle gördüm" diye konuştu. 

Ak Parti İl Yönetimine güvenim bitti

AK Parti il yöneticilere olan güveninin kalmadığını belirten Alabaş; "Siyasetin ak ve halk için yapıldığına inanırım. Ama maalesef üzülerek söylemeliyim ki yerel siyasetin Hakkın rızasından ve Halkın beklentilerinden her geçen gün fersah fersah uzaklaştığını görüyorum. Ve gelinen noktada bize anlatılan ve bizleri siyasete ilgi duymaya sevk eden değerlerin, ilkelerin, prensiplerin göz göre göre ayakaltı edilmesine, milletimizin umudu olan bir siyasi hareketin kişisel kaprislere acımasızca kurban edilmesine gönlüm razı olmadı. Bu ve benzeri nedenlerle kendime, değerlerime, hizmet etmekten her zaman şeref duyduğum milletime, gönül bağımın her zaman devam edeceği Partime olan saygımın gereği yürütmekte olduğum ve bugüne kadar büyük bir onurla siyaset yaptığım AK Parti' Malatya İl teşkilatından istifa ettim. Bununla birlikte partimizin genel merkezindeki yöneticilere ve partimizin lideri ve ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan ve ülkemizin bekası ve geleceği olan Cumhur ittifakına olan inancım ve gönül bağım devam ediyor. Ne var ki Malatya AK Parti il yöneticilerine olan güvenim Malatya halkının düşüncelerine paralel olarak bitmiştir. Malatya'da son yerel seçimlerde yüzde 70'lerde olan oyumuz maalesef büyük bir oy erozyonuna uğramıştır. Bugünkü Ak parti Malatya il teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Birisinin çıkıp Kral çıplak demesi gerekiyordu. Bende bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bunu yaptığıma inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Gönül seferberliği yapın dedikçe; Malatya Ak Parti İl Teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor" şeklinde konuştu. 
 

Meclis üyesi partisinden istifa etti