Meclis kararları gazetelerde yayınlansın

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, meclis karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan yerel gazetelerde duyurulmasına ilişkin meclise yazılı önerge verdi.

Meclis kararları gazetelerde yayınlansın

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantıların ilki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.  Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Basına destek olarak sosyal bir proje

Gündem maddelerine geçilmeden söz alan CHP Meclis Grup Başkanı Günnur Tabel, yerel basının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Basın ve genel anlamıyla medya; gelişmiş demokratik toplumlarda kamu otoritesi ile kamuoyu arasında bir köprü görevi görmesi, mevcut iletişim kanallarıyla toplulukların haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesine yardımcı olmaktadır. Bilhassa gazeteler doğru ve güvenilir haberin adresi ve etkili bir duyuru özelliğini uzun yıllardır sürdürmektedir. Gazetelere destek olunması benzer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sosyal sorumluluklar arasında ver almaktadır Bununla birlikte meclisimizin ve Malatya Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu kararların halkımıza gazeteler aracılığı ile duyurulması, belediyemizin şeffaflık ilkesine de hizmet edeceğini düşünmekteyiz Bu gerekçe ile, meclisimizin aldığı karaların halkımıza etkin bir şekilde iletilmesi ve yaşanılan tiraj kayıplarındaki olumsuz etkinin giderilmesine yönelik, gazetelere destek olunması amacı ile 5393 sayılı belediye kanunun 14. Maddesine göre ,(belediye hizmetlerinin vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulacağı) belediyenin görevleri arasında gösterildiğinde ve yine aynı kanunun meclis kararlarının kesinleşmesi başlıklı 23.maddesinin(kesinleşen meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur) hükmü kapsamında, Malatya büyükşehir belediyesinin almış olduğu kararlarının özetlerinin resmi ilan yayın hakkı bulunan yerel gazetelerin tamamında duyurulması ve karar özetlerinin ilan giderlerinin belediyemiz tarafından ödenerek, hem halkımızı bilgilendirmek hem de basına destek olarak sosyal bir proje yapacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

Daire başkanının kira bedelinden haberi yok

Gündem maddeleri arasında bulunan Yeni Malatya Stadyumunun Belediye tarafından bir yıllığına kiralanarak, kullanım hakkının Yeni Malatyaspor Kulübüne verilmesi hakkındaki emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi kabul edildi. Teklifle ilgili konuşan Başkan Gürkan, kiralama bedeli olarak ne kadar ödüyoruz? diye sordu. Soruya daire müdürü cevap vermeyince Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan verilen kira miktarını açıkladı. Atalan, 2021 yılında kiralama bedelinin 308 bin TL olduğunu, 2022 yılı kiralama bedelinin ise 504 bin TL olduğunu ifade etti.