Meclis kararı yok mu sayıldı?

Arapgir Belediyesinin 2015 yılında Belediye Meclis kararıyla 15 yıllığına Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şubesine tahsis ettiği arsayı, bir yıl sonra başka bir kuruma da tahsis ettiği iddia edildi. Beyazay Derneği Arapgir Şube Başkanı Sadık Karagöz, belediyenin kararı kendilerinden gizlediğini savunarak, 'Özel çocuklarımız, o günahsız insanlar size ne yaptı da içinizdeki bu engelli düşmanlığı nedir de 1 yıl sonra siz bu parseli başka bir kamu kuruluşuna verdiniz' dedi.

Meclis kararı yok mu sayıldı?

2015 yılında Arapgir Belediyesi, Arapgir ve çevresindeki engelli çocukların eğitimleri, rehabilite edilmeleri ve hayata kazandırılmaları için Belediye Meclis kararıyla, Mehmet Akif Mahallesi Huzur Sokak'ta içerisinde atıl bir durumda olan iki katlı bir binanın bulunduğu 5 bin 14 metre arsayı, 15 yıllığına Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şubesine tahsis etti. Ancak,  geçtiğimiz günlerde bir yüklenici firma tarafından arsada yapılan ölçüm sırasında belediyenin arsayı, 2016 yılında bir kamu kuruluşuna da gizli bir şekilde tahsis ettiğini buraya kamu binasının yapılacağını öğrenen dernek yetkilileri, duruma tepki gösterdi. Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şube Başkanı Sadık Karagöz yaptığı açıklamada dernek ve hayırseverlerin yardımı ile altı ay süren tadilat işleminin ardından binanın tamamen yenilenerek 2015 yılında hizmete alındığını, 6 yıldır hizmet veren binanın, Arapgir Belediyesi tarafından çevresinde yapılan kazı çalışmalarıyla sıkıntılı günler yaşadığını şimdi ise, yüklenici firmanın inşaat çalışmalarına başladığını yapılacak binanın mevcut binaya zarar vereceğini hatta binanın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını savundu. 

Kararı gizlemişler

Karagöz, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında,  “Ülkemizde engellilere yönelik faaliyetler gösteren Türkiye Beyazay Derneğinin Arapgir şubesini 2014 yılında kurduk. Mülkiyeti Arapgir Belediyesi'ne ait 5015 metrekare arsayı Arapgir Belediyesi Belediye Meclis kararıyla 2015 yılında 02.01.2030 tarihine kadar 15 yıl süreyle derneğimize tahsis etti.  Biz de bu atıl durumdaki binanın tadilatını yaparak hem Arapgir için hem çevresindeki Malatya'nın Arapgir ve Arguvan Elazığ Keban ve Ağın,  Erzincan'ın Kemaliye ve Sivas’ın Divriği ilçesi olmak üzere 4 ilin 6 ilçesindeki özel gereksinimli ve dezavantajlı grupları Beyazay kalitesinde ve Arapgir güvencesinde burada rehabilite etmeye çalışıyoruz.  Bu hizmetlerimizin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de engelli istihdamına yönelik faaliyetlerimiz oldu.  5 bin 15 metrekare parsel üzerinde Tarım Kredi Genel müdürlüğümüz ile görüşerek 1 dönümlük sera yapımı talebimiz oldu. Bu alanda çocuklarımızla birlikte topraksız tarım yaparak çilek üretimi gerçekleştirdik. Bu alanda 8-10 engelli istihdam edebileceğimizi, Tarım İl Müdürlüğüyle görüşüp ceviz, tut badem ve üzüm fidanları üreterek 8-10 engelliyi istihdam edebileceğimizi, Orman İl Müdürlüğü görüşerek yine Orman fidanları üretebileceğimizi planlıyorduk. Maalesef Arapgir Belediyesi, burayı bize tahsis ettiğinden 1 yıl sonra 2016 yılında kararı iptal ederek bu parselimizi başka bir kamu kuruluşuna tahsis etmiştir. Bunu biz geçen gün yüklenici firmanın gelip bahçemize çizgi çizmesiyle öğrendik. Kararı bizden gizlemişler" dedi. 

İçinizdeki bu engelli düşmanlığı nedir

'Bizim merak ettiğimiz konu şu' diyen Karagöz, "2015 yılında bize tahsis ettiğiniz parsel, bizim özel çocuklarımız, o günahsız insanlar size ne yaptı da içinizdeki bu engelli düşmanlığı nedir de 1 yıl sonra siz bu parseli başka bir kamu kuruluşuna verdiniz. Bunu yaparken bizden resmi olarak muvafakat almadınız veya nezaketen istişare halinde olmadınız. Bunu biz yüklenici firmadan öğrendik. Yüklenici firma şu an gelmiş çalışmalara başlamış. Binamızın 3 metre yakınına kadar gireceğini ve 10 metre derinlikte boşaltacağını söylüyor. Şimdi ben size soruyorum. Temelinin dibi 10 metre boşaltılmış yıkılma tehlikesi ile baş başa kalmış, o tehlikeli binada çocuklarımıza yıkılma korkusu olmadan nasıl hizmet vereceğiz. Bu karardan dönülmesini, çocuklarımıza verdiğimiz hizmetlerin devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.