Mazlumların yardım çığlığı

Esed zulmünden kaçarak, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlip'teki, çadır kentlerde yaklaşık 3 yıldır zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sivillerin hayatı son günlerde artan soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte daha da zorlaştı. İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, çadır kentlerde muhacir edilenlerin çok zor şartlarda yaşadığına dikkat çekerek, 'Bu çocuklar, kadınlar sizden yardım beklerken siz de üzerinize düşeni yapın. Onların gıda, mama, giysi, kömür ve hijyen malzemesine ihtiyacı var' dedi.

Mazlumların yardım çığlığı

Yardım eli bekliyorlar

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında ve çadır kentlerde yaklaşık 3 yıldır zor şartlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarının hayatı son günlerde artan soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte daha da zorlaştı. Kışla birlikte bölgede insani dramın had safhaya ulaştığı İdlib'de insanlar, taşların, ağaçların dibinde veya çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Yakacakları olmayan, çadırları su alan evlatları soğuktan donma noktasına gelen Suriyeli mazlumlar, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.  
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, gazetemize yaptığı açıklamada, Suriye'de muhacir edilenlerin, sınır hattında kurulan çadır kamplarda kar ve çamur içinde hayatlarını sürdürmeye çalıştığını, rüzgar ve karın çadırları yıktığını, çocukları dondurduğunu, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerinin acil olarak gıda ve yakacağa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yaramız, yükümüz ağır

Suriye'ye kış geldiğini, çadır kentlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin zor durumda olduğuna dikkat çeken Derin, "Suriye'de muhacir edilen kardeşlerimiz çok zor şartlarda yaşıyor. Korunaksız çadırlarda zorlu kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışıyorlar ancak bu pek mümkün olmuyor. Çamur, rüzgar ve kar çadırları yıkıyor, çocukları donduruyor. Yaramız ve yükümüz ağır gerçekten. Binlerce muhacir kardeşimiz derme çatma çadırlarda çamur içinde yaşıyor. Kar ve yağıştan dolayı binlerce kadın, çocuk ve yaşlı çok olumsuz etkilendi. Maalesef insanlar orda donma noktasına geldi. Yağış ve soğuk hava etkisi devam ediyor. Onların gıda, mama, giysi, kömür ve hijyen malzemesine ihtiyacı var. Buradan yıllardır bize destek olan bağışçılarımıza sesleniyorum. Bu çocuklar, bu kadınlar sizden yardım beklerken siz de üzerinize düşeni yapın. Buralarda ayak izleriniz olsun ki insanların dualarında yer alasınız. Bundan öte ne diyebilirim ki. Allah hepinizi bu çalışmalarda değerli kılsın" ifadesini kullandı.