Malatya'ya yakışmıyor

Malatya'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Buğday Pazarında tonlarca hububat yağmur altında kalarak zarar gördü. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, mevcut pazarın yetersiz olduğunu ancak yeni bir pazar taleplerinin ise halen karşılanmadığını belirterek, belediye başkanlarının da artık asli işlerine dönüp sorunlara çözüm üretmelerini istedi.

Malatya'ya yakışmıyor

Yeni bir pazar şart

Kentte etkisini sürdüren sağanak yağış, Salköprü Mahallesinde bulunan Buğday Pazarı’nda mağduriyete neden oldu. Dışarda bulunan tonlarca hububatı yağan yağmurun altına kalırken, mağdur olduklarını söyleyen esnaflar yetkililerden yeni bir pazar yapılması için destek istediler. Mevcut buğday pazarının Malatya’ya yakışmadığını ifade eden pazar esnafı, biran önce daha modern bir pazarın yapılması için yetkililere çağrıda bulundular.

Esnaf çözüm istiyor

Esnafın yaşadığı mağduriyeti yerinde inceleyen Borsa Başkanı Özcan, pazarın halinin işler acısı olduğunu söyleyerek, acil bir şekilde yeni bir Buğday ve Şire Pazarı yapılması gerektiğini dile getirdi. Özcan, “Yetkililerin bu soruna acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz. Malatya Ticaret Borsası olarak bu konunun yakinen takipçisiyiz. Başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız, merkezi hükümetin yetkilileri, siyasi partilerin temsilcilerinin bu konuyla ilgili bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Başkanlara sitem etti 

Çiftçinin de tüccarında mağdur olduğunu ifade eden Özcan, “Artık belediye başkanlarımızın nikah kıymayı ve nikah şahitlik yapmayı bırakıp biran önce yeni bir buğday pazarı ve şire pazarı talebimizi masaya yatırıp mutlaka bununla ilgili çalışma yapmalarını bekliyoruz” dedi. Özcan, “Bu ürünü bu saatten sonra artık bozulmaya yüz tutacak duruma gelecek. Biran önce yerel aktörlerin acilen bunu masaya yatırmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.