Malatya'ya yakışacak

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurt'lular Dernek Başkanlığı iş birliğinde her yıl düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin 27'ncisi bu yıl 23 -26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalin heyecanını ilçenin dört bir tarafına taşıyacaklarını belirterek, 'Festivalimiz, Malatya ve Yeşilyurt'a çok yakışacak' dedi.

Malatya'ya yakışacak

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurt’lular Derneği tarafından 23-26 Haziran'da ortaklaşa düzenlenecek olan 27. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali Tanıtım Toplantısı Yeşilyurt Belediyesi Gündüzbey Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, 23 Haziran’da başlayacak olan festivalin Yeşilyurt’un tarımına ve üreticilerine büyük katkılar sunacağını ifade ederek iki yıllık pandemi sürecine rağmen yaz dönemlerinde düzenlenen etkinliklerde kiraz üreticilerine ciddi destekler sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise festivalin kültür ve spor ağırlıklı olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli de, 27. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivaline sağlık çalışanlarının onur konuğu olarak davet edilmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Festival dolu dolu geçecek 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yıl festivalin 27'ncisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Çınar, her yaştan, her kesime hitap eden bir dolu dolu bir festival gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatarak, festivali, kentin tanıtılması, kentte hem gastronomi faaliyetleri hem de kültürel anlamda yapılan çalışmaların yerinde görülmesi noktasında çok önemsediklerini vurguladı. Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde dört gün sürecek olan sosyal ve kültürel etkinliklerle festivalin heyecanını ilçenin dört bir tarafına taşıyacaklarını ifade eden Çınar, “Her festival döneminde olduğu gibi bu yıl ki festivalimizin heyecanı ve coşkusunun ilçemizin dört bir tarafında yaşanması içinde büyük bir titizlik gösterdik. Geçtiğimiz festivallere göre etkinliklerimizi daha farklı alanlara yaydık. Aylardır süren titiz ve özenle çalışmalarımız, görüşmelerimiz ve istişarelerimiz neticesinde Malatya ve Yeşilyurt’a yakışacak, hemşerilerimizin taleplerine en güzeliyle karşılık vereceğine inandığımız, kentimizin ve ilçemizin turizm ve ekonomik hayatına büyük bir katkı sunacak olan güzel bir festival programı hazırladık. Çevre yolunun altı ve üstü kavramı artık kalmamıştır, bizler bu yıl ki festivalimizin startını bölgemizin en büyük spor kompleksi olan Melekbaba Gençlik Merkezimizde vereceğiz. Gençliğe ve kültüre büyük yatırımlar yapan bir belediye olarak festivalimizi sağlık, gençlik ve kültür vizyonuyla gerçeğe dönüştüreceğiz” dedi.

Festival programı

Festival programı hakkında bilgi veren Çınar, “23 Haziran Perşembe günü Melekbaba Gençlik Merkezinde düzenleyeceğimiz kültür, sanat ve spor etkinlikleri ödül töreniyle başlayıp ardından el sanatları sergimiz ve müzik dinletimizle o günü tamamlayacağız. 24 Haziran Cuma günü ise saat 18:00’de Doğa Cadde AVM önünden Malatya Park AVM Yanı Konser alanına kadar kortej yürüyüşümüzü gerçekleştirip açılış törenimizi yaptıktan sonra ünlü sanatçımız Mustafa Ceceli’nin sahne alacağı konser programına ev sahipliği yapacağız. 25 Haziran Cumartesi günü ise saat 16:00’da Çırmıhtı Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızın olduğu Lezzet Caddemizde kültür, spor ve sanatsal etkinliklerimizin yanı sıra el sanatları sergisi ve yöresel yemek ikramlarımız olacak. İlçe Ziraat Odamız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz En İyi Kiraz ve En Bakımlı Kiraz Bahçesi Yarışmasında dereceye giren üreticilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Ödül törenimizden hemen sonra Muhtarlar Koromuzun sahne alacağı müzik dinletisinden sonra saat 20.30’da Malatya Park AVM Yanı Konser Alanında ünlü sanatçımız Kıraç’ı sevenleriyle buluşturacağız.26 Haziran Pazar günü ise saat 17.30’da Beylerderesi Şehir Parkımızda kültür, sanat, spor etkinliklerimizin ödül töreni ile müzik dinletisinden sonra saat 20.30’da Malatya Park AVM Yanı Konser Alanında özellikle gençlerimizin büyük bir hayranlıkla takip ettikleri Manga Grubunu gençlerimizle buluşturacağız” diye konuştu. 

Yeşilyurt’un tanıtımına destek sunacak

Festivallerin genel amacının yerel kültür ve yerel kimlikler ile kültürel mirasların gelecek kuşaklara aktarılması olduğunu kaydeden Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu ise, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin de Yeşilyurt’un tanıtımına büyük destek sunacağını belirtti. Uğurlu, “Yaklaşık iki yıldır pandemiyle mücadele ediyoruz, bu süre zarfında birçok etkinlik yapılamadı. Bu süreçte özellikle sağlık çalışanlarımızın çok büyük gayretleri ve emekleri oldu. Sağlık çalışanlarımızı onure etmek, onlara moral vermek, onların yanında yer aldığımız göstermek adına bütün sağlık çalışanlarımızı festivalimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Yeşilyurt’umuz ise son yıllardaki büyük dönüşümü nedeniyle 30’a yakın kentten daha kalabalık bir nüfusa ve ekonomik yapıya sahip, her geçen gelişimini sürdüren çok değerli bir ilçedir. İlçemizin kat ettiği mesafeyi göstermek ve tanıtmak açısından festivalimiz önemli bir yer kaplamaktadır” şeklinde konuştu.