Malatya'ya katkı sunacağız

Sporcu ordusuyla Malatya'ya katkı sunacaklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen, yetenekli sporcularla Malatya'nın sporuna yön vereceklerini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'ya katkı sunacağız

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de düzenlenen Voleybol Birinci Lig' e yükselme Play Off maçlarında rakiplerini geçerek birinci lige çıkan Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mahmut Cücemen, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette kulübün faaliyetleri ve geleceğiyle ilgili konuşan Cücemen, birçok branşta mücadele ettiklerini anımsatarak, voleybolda arzuladıkları hedefi yakaladıklarını belirtti.

Hedefimiz Efeler Ligi

Göreve geldikleri günden itibaren bütün branşlara önem verdiklerini ifade eden Başkan Cücemen, "Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak göreve başladığımız günden beri yönetim kurulu ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Birliktelik ve beraberlik içerinde Malatya'ya bu başarıyı kazandırdık.  Voleybolda Malatya'ya şampiyonluk kazandırmayı istiyorduk. Bunun için voleybolu birinci sıraya aldık. Takımın şampiyon olması gerektiği inancıyla çalışmalarımızı başlattık. Takımımızda görev yapan Kamil Özbey ve Muhammet Çatar'ın yanı sıra voleybolcuların çoğunluğunun Malatyalı olması inancımızı daha da kuvvetlendirdi. Eskişehir'de yapılan Play Off maçlarında şampiyon olarak, futboldan sonra voleybolda da bir takımımızı profesyonel birinci lige çıkardık. Ligdeki il senemizde, kendi ayakları üzerinde duran, alt yapıda görev yapan genç voleybolcuların, tecrübeli oyuncularla birlikteliğinden sonra Efeler Lig'ine çıkarak şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Önümüzdeki sezon yer alacağımız Voleybol Birinci Lig'inde, Malatyalı sporseverlerin salonu doldurup, takımla bütünleşeceğine yürekten inanıyoruz. Yıllar önce Atatürk Spor Salonunda yapılan basketbol ve voleybol maçlarında tribünler tamamen doluyordu. Aynı görüntü ve heyecanı kendi sahamızda, yaşamak istiyoruz" dedi.

Madalya sayımızı artırmak istiyoruz

Cücemen, diğer branşlarda da başarıya ulaşmak için çalıştıklarını aktararak Malatya'da salon sporlarının hak ettiği yere gelmesi için yönetim kurulu ile birlikte yoğun çaba içerinde olduklarını ifade etti. Büyükşehir  Belediye Spor Kulübü'nün 15 farklı spor dalında yaklaşık bin 100 sporcu ile mücadele ettiğini açıklayan Cücemen, "Büyükşehir  Belediye Spor Kulübü olarak amacımız yetenekli sporcuları hak ettiği yere gelmesi kadar, kötü alışkanlıklardan uzak, vatanına, ailesine bağlı sporcular yetiştirmek. Uzun süredir kullanılmayan spor salonlarını, kulüp olarak spor yapılacak alanlar haline getirip, sporcuların sağlıklı bir şekilde spor sağlamak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Kick Boksta Türkiye ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanan sporcularımız oldu. Bu branşta da var olan potansiyeli değerlendirip, madalya sayımızı artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Her branşta sporcu yetiştirmek istiyoruz

Futbolda alt yapıya da önem verdiklerini söyleyen Başkan Cücemen, "Bize soruyorlar  'neden futbol branşında yer almıyorsunuz' önümüzdeki sezon futbolun alt yapı kategorilerin de mücadele edeceğiz. Amacımız yarışmacı takım görüntüsünden uzak sadece yetiştiriciliğe önem veren kulüp olmak istiyoruz. Malatya da, var olan futbol potansiyelini kulüp olarak değerlendirmek istiyoruz. Bunu yaparken, gençlerin biline kötü alışkanlıklardan uzak sporcular yetiştirmek. Yetiştirdiğimiz genç sporcuları, profesyonel takımlarda görmek istiyoruz.  Şehrimiz de her zaman konuşulan tesis eksikliğini giderecek bir sahanın kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Cücemen, 15 farklı branşta tek başarıyı yakalayamadıkları branşın güreş olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediye Spor Ampute takımıyla ilgili konuşan Cücemen, "Ampute takımımız başarılı bir şekilde lig mücadelesine devam ediyor. Bütçemiz düşük seviyede olmasına rağmen ligde iyi bir konumdayız" diye konuştu.

Gürkan en büyük destekçimiz 

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a teşekkür eden Cücemen, En başta söyleyeceklerimi simdi söylüyorum;  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'ın verdiği destek çok büyük. En büyük destekçimizdir. Selahattin başkanın hedefi voleybolda Efeler Ligine yükselmek ama bizim hedefimiz bu yıl birinci ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek. Voleybolda takıma en iyi katkıya sunacak transferler gerçekleştirmek istiyoruz. Malatyalı iş adamlarından gördüğümüzü desteği, önümüzdeki senede bekliyoruz.  İş adamlarımızla ilişkilerimizi sıcak tutmak istiyoruz" açıklamasında bulundu