Malatya'ya getirilsin

Ahmet Kaya'nın 62. doğum gününde Sanat Sokağında bulunan müzeyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sanatçının mezarının Malatya'ya getirilmesini talep ederek, 'Çünkü her değer tabi doğduğu topraklarda önemlidir. Ahmet Kaya hepimizin yüreğinde yaşamaya devam ediyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'ya getirilsin

CAhmet Kaya’nın 62. doğum gününde Sanat Sokağında bulunan müzeyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sanatçının mezarının Malatya’ya getirilmesini talep ederek, “Çünkü her değer tabi doğduğu topraklarda önemlidir. Ahmet Kaya hepimizin yüreğinde yaşamaya devam ediyor" dedi.
 CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Ahmet Kaya’nın 62. doğum gününde memleketinde bulunan müzeyi ziyaretinde yaptığı açıklamada, sanatçının Fransa’nın Paris şehrinde bulunan mezarının Türkiye’ye getirilmesini istedi.
Çok önemli bir değerimizdir
Sanatçı Ahmet Kaya 62’inci doğum gününde memleketi Malatya’da unutulmadı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve bir grup partili, Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağında bulunan Kültür Evindeki Ahmet Kaya odasını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP’li Kiraz, Ahmet Kaya'nın anısına bir bal mumu heykeli yapılarak bir odanın dizayn edildiğini aktararak, “Kendi sazı, gitarı burada sergileniyor. Vatandaşlarımızın görmesi noktasında önemli merkezlerden birisi aslında. Değerlerimizin yaşatılması önemli. Öncelikle Ahmet Kaya'nın yaşatılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ahmet Kaya, çok önemli bir değerimizdir. Bugün, arkadaşlarımızla birlikte Ahmet Kaya'nın doğum gününü kutlamaya geldik. Doğum günü parçasıyla aslında birçok kişinin doğum gününü kutlayan bir isim. Bugün bizde onun parçasıyla aslında Ahmet Kaya'nın doğum gününü kutluyoruz. Ahmet Kaya bizim hemşerimiz. Tabi önemli bir sanatçı ve toplumun bütün kesimlerinin büyük bir zevkle dinlediği bir sanatçı. Toplumun bütün kesimlerinin dertlerini, sevdalarını, toplumsal yaşanan olayları, türküleri ile dile getiren ve Malatya'mızın da önemli değerlerinden birisi. Tabi her zaman söylüyoruz, Malatya'mızın çok önemli değerleri var. Malatya'mızın önemli değerlenirinden birisi de elbette ki Ahmet Kaya. Onun doğum gününü de yürekten kutluyoruz. Aramızdan yıllar önce ayrılmasına rağmen, hala türkülerini zevkle dinliyoruz. Hatta bu anlamda şu şiirine dokunursak, "Yıllar geçse demincek" diye bir şiir. Bunda çok net bir şekilde ifade ediyor. Yıllarda geçse demincek gibi Ahmet Kaya hep kalbimizde, hep aklımızda.  Onu bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Mezarı Malatya'ya getirilsin
Ahmet Kaya’nın mezarının Türkiye’ye getirilmesi çağrısında bulunan Kiraz, “Buradan, memleketinden önemli bir çağrı yapmak istiyoruz. Mezarının Malatya'ya getirilmesini talep ediyoruz. Malatya'ya getirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Her değer, doğduğu topraklarda önemlidir. Bizde büyüklerimizin, değerlerimizin mezarlarının memleketlerinde olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda tabi doğum günüde bugün Ahmet Kaya 62 yaşında. O her zaman yüreklerimizde yaşayarak, onun parçaları yaşayarak devam ediyor. Parçaları yaşatılmaya devam ederken, mezarının Malatya'ya getirilerek anısının yaşatılmasını talep ediyoruz. Şuanda mezarının yurt dışında olduğunu hepimiz biliyoruz. Ahmet Kaya' ya Malatya ve Malatyalılar olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
2017 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı’nda açılan Malatya Kültür Evi’nde yer alan Ahmet Kaya odasında sanatçının balmumundan heykellerinin yanı sıra bazı kişisel eşyaları da sergileniyor.