Malatya vefalı bir şehir

1972-73 sezonunda 3. Ligde tarihinde ilk kez şampiyon olarak 2. Lige yükselen Malatyaspor'un şampiyon olan kadrosunda yer alan orta saha oyuncusu Sedat Boğaz, Malatya'nın vefalı bir şehir olduğunu belirterek, Malatya da bulunduğu süre içerisinde çok güzel anılarının olduğunu söyledi.

Malatya vefalı bir şehir

Sedat Boğaz, 1972-73 sezonunda Malatyaspor'a gelerek ve ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Boğaz, Gazetemiz Net Haber'e, Malatyaspor ve Malatya şehrine dair önemli açıklamalarda bulundu. Boğaz, şampiyonluk mücadelesi verdikleri Rizespor maçını hiç bir zaman unutamadığını söyledi.

Kendimi Malatya'da buldum

1972 senesinde Malatyaspor'dan transfer teklifi aldığı zaman hiç düşünmeden Malatya'ya geldiğini vurgulayan Boğaz, "Kayserispor'da işlemlerim tamamlandıktan sonra Malatyaspor'a imza attım. Şehre geldikten sonra Mıh Osman'ın Kapalı Spor Salonunda bize tahsis ettiği odalarda, yeni transferler olarak kalmaya başladık. İlk geldiğimiz günlerde Malatyalılar bize büyük ilgi gösterdiler. Ama şehrin, takımın şampiyon olacağına dair fazla umutları yoktu. O dönemde birinci ligde mücadele eden Vefa Spor'la Malatya'da yapılan maç ve alınan 4-1'lik galibiyet sonrasında Malatya taraftarı takımın şampiyon olacağına inandılar. Kadroda yer alan futbolcularla artık bir aile gibi her ortamda beraber oluyorduk" dedi.

Rizespor maçını unutamadım

Rizespor'la deplasmanda oynanan maçı ve maçta yapılan hakem hatalarının hafızasında her zaman tazeliğini koruduğunu dile getiren Boğaz, "1972-73 sezonunda Rizespor'la şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Rizespor'la deplasmanda yaptığımız maçta, ev sahibi takımın maçı kazanması için her türlü ortam hazırlanmıştı. Maçın hakemi Sabahattin Ladikli, ilk devre boyunca sürekli oyuncularımızı oyundan atmakla tehdit ederek, bizi oyundan düşürdü. Devreyi 1-0 geride kapattıktan sonra soyunma odasında, yöneticilere ikinci yarı maça çıkmayacağımızı söyledik. Amacımız ikinci yarı, sahada kırmızı kart görmemekti . İkinci yarı maça çıkmadık ve hükmen yenik sayıldık. Rizespor ile verilen şampiyonluk mücadelesinde Malatyaspor mutlu sona ulaştı" diye konuştu.

Kulüpler tarihine sahip çıkmalı

Kulüplerin tarihlerine sahip çıkmasını isteyen Boğaz, "Malatyaspor'da forma giyen futbolcuların, hatırlanmaları ve iç saha maçlarını rahatça izlemeleri için güzel bir ortamın sağlanması lazım. Daha önce forma giydiğim Ankara Demirspor bu konuda duyarlılık gösterip, örnek teşkil eden bir kulüp. Ne zaman Ankara Demirspor maçlarına gitsem rahat bir şekilde maçları izliyorum. İlgi ve alaka görüyoruz. Bütün kulüplerin de benzer düşüncelere sahip olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bende Malatyalı sayılırım

Boğaz, Malatya'yı unutmanın mümkün olmadığını belirterek, "Uzun yıllar Malatya'dan ayrı kalmama rağmen Malatya ve Malatyaspor'u her zaman takip ettim. Halen Malatya'da görüştüğüm arkadaşlarım var. Ankara dışına çıktığım zaman mutlaka Malatyalılarla karşılaşıyorum ve tatlı bir Malatya ve Malatyaspor sohbetine dalıyoruz. Malatyalılarla futbol oynadığımız dönemleri ve bugünkü Malatya'nın durumunu konuşuyoruz. Onun için Malatya benim için özel bir şehir. Ben Malatyaspor'a transfer olmadan önce Malatya'nın vefalı bir şehir olduğu söyleniyordu. Bunu bende yaşadım. Gördüm. Malatya gerçekten vefalı, güzel insanların yaşadığı, müstesna bir şehir. Şampiyonluk yaşadığım şehirden ayrıldıktan sonra  Malatya'da bir medyanın beni bulup Malatya ile ilgili düşüncelerimi ifade etmemi sağladığı için Malatya Net Haber Gazetesine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Eşinin de Malatyalı olduğunu söyleyen Boğaz, kendisini bir Malatyalı olarak gördüğünü ifade etti. 
 

Malatya vefalı bir şehir
Malatya vefalı bir şehir
Malatya vefalı bir şehir