Malatya lojistik merkezi olacak

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Malatya açısından hayal konumunda olan Vagon Fabrikasının 2020 Kasım ayında üretime geçeceğini söyledi. Soylu, Vagon Fabrikasıyla birlikte çadır tekstil fabrikasını hizmete açacaklarını vurgulayarak, 'Buraya çadır fabrikası kurulunca, Malatya hem Türkiye'nin, hem bölgenin lojistik merkezi olacak' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya lojistik merkezi olacak

Kızılay Malatya Şubesince 2019 yılı değerlendirme ve 2020 hedefleri toplantısı düzenlendi. Kızılay Kan Bölge Merkezinde düzenlenen toplantıya, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu,  Türk Kızılay'ı Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Umut Yalçın, Kızılay Kan Bölge Merkezi Müdürü Serdar Ucuz ve basın mensupları katıldı.

Konteynırları dünyaya ihraç edeceğiz

Toplantıda konuşan Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, veren el ile alan el arasındaki köprüyü, alan el durumuna getirdiklerini söyledi. Eski Vagon Fabrikasına yapılacak olan projeyle ilgili konuşan Soylu, "Burası Malatya açısından bir hayal konumundaydı. Biz girişilmede bulunduk buranın kullanılması için, sizlerde kamuoyu oluşturdunuz. Genel Başkanımız 2 gün öncesinde buradaydı ve şunu dedi; '2020'nin kasım ayında üretime geçiyoruz' ve sizlere ikinci bir müjdeyi veriyorum;  Orada çadır tekstil fabrikamızı da açıyoruz. Buraya çadır fabrikası kurulunca, Malatya hem Türkiye'nin, hem bölgenin lojistik merkezi olacak. Genel Başkanımız, 'Keşke bunu bir yıl önce yapsaydık ta şimdi çadırlarda değil de kalıcı konutlarımızı oralara kursaydık. Diğer yardım kuruluşları da bizlerden alacak ve konteynırları dünyaya ihraç etmiş olacağız" diye konuştu.

Yaşlılarımıza önem veriyoruz

'Türk Kızılay'ı olarak yaşlılarımıza önem veriyoruz diyen' Soylu, "Bununla ilgili İnönü Üniversitesi iş birliğince ağır hasta bakım merkezi çalışmamız var. İnşallah bu projeyi gerçekleştirirsek, 100 yataklı bir merkez düşünüyoruz. Yani en son evrede 'hastalarımıza tıbbi olarak bir şey yapamıyoruz' denildiği anda bu hastalarımızı raya alacağız. Yine sağlık personeli tarafından her türlü imkanlar sağlanacak" dedi.

Eğitime katkı sağlayacağız

5 bin kişilik bir aş evi planladıklarını söyleyen Soylu, YİMPAŞ binasıyla ilgili bazı taleplerinin olduğunu kaydetti. YİMPAŞ binasının, Kızılay’a verildiği takdirde aş evi dahil burada da çok büyük lojistik merkez kuracaklarını belirtti. TOKİ Bölgesinde 7derslikli anaokulu projesinde sona gelindiğini aktaran Soylu, "Bu proje bitti artık çevre düzenlemesi yapılıyor. Orada da 7 derslikten oluşan Kızılay Anaokulu yapılıyor. Burayı Milli Eğitim Müdürlüğüne devredeceğiz ve böylece eğitime bir katkı sağlamış olacağız. Köy okulları projemiz var burada da Yazıhan ve Kale ilçesini seçtik. Daha önce birkaç ilçede bu projemizi gerçekleştirmiştik. Burada genç Kızılay ve yine il sağlık müdürlüğünde bulunan psikolog, sosyolog uzmanlarla beraber okullara gidecekler, okullarda çocuklarla ilgili hem ders, hem hijyen, hem teknoloji bağımlılığı gibi konularda iyi bir eğitim vermek için çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu. Soylu, bu yılki projelerden bahsederek,  "Bu yılda 'Hayata Can Katan Köy Okulları Kuşaklar Arası Sevgi' projesini de hayata geçirdik. 'Şenlendirme' projesi. Özellikle 'Hayata can katan sihirli eller' projesinde Battalgazi bölgesini seçtik. Bundan sonrası dönemde Yeşilyurt'u seçeceğiz. Battalgazi bölgesinde bulunan 102 mahalle muhtarlarıyla toplantılar yapıyoruz. Her muhtar, ev hanımı ayarlayacak toplamda 2 bin 200 kişi ev kazaları ve ilk yardım konusunda eğitimler vereceğiz. Böylece evinde evin de ve mahallesinde doğabilecek kazalarda insanları korumuş olacağız" ifadelerini kullandı.