Mahalleli park istiyor

Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, çocuklarının oynayacakları bir alanın olmaması nedeniyle yetkililerden park yapılmasını talep ettiler. Vatandaşlar, oyun parklarının olmaması nedeniyle çocukların sokakta yol üzerinde oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, sokak aralarında çocukların can güvenliğinin olmadığını dile getirdiler.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mahalleli park istiyor

Malatya Yeşilyurt İlçesi Özalper Mahallesi Huzurlu Sokakta yaşayan Mahalle sakinleri sadece çocukların oynayacağı küçükte olsa bir park istiyor.

Yetkililerden park yapılmasını rica ediyoruz

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Hediye Canpolat, park olmadığından çocukların sokak aralarında oynamak zorunda kaldığını kaydederek,  “Çocuklarımız parkta oynayacak yaştalar. Ama komşularımızın rahatsızlığından, kafamıza camımıza değiyor. Bizi rahatsız ediyor gibisinden çocuklarımıza yok orada yok burada oynamayın demeleri kavgalara sebep oluyor. Bu durum haliyle mahallede komşuluğun kalmamasına, kavgaların çıkmasına sebep oluyor. Burada park yapılması için defalarca imza verilmesine ve gidilmesine rağmen yaklaşık 20 senedir bu mahallede oturmamıza rağmen bir faaliyet göremedik. Biz yetkililerden buraya park yapılmasını rica ediyoruz. Top sahası mı? park mı? yeter ki çocuklarımızın oynayabileceği bir alan olsun. Çocuklarımızı nereye götüreceğimiz şaşırdık. Sokak aralarında çocukların can güvenliği yok. Diğer sokakta oynasın, o parkta bu parkta oynasın. Kapımızın önünde görmek istiyoruz.  Komşularımızla ilişkilerimiz zedelenmesin, bunun için bize yardımcı olun sesimizi duyuralım" dedi. 

İstediğimiz çocuklar için park

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ağdaş ise, mahalle sakinleri olarak çocukların oynayacağı bir park istediklerini söyleyerek, “45 senedir bu mahallede yaşıyorum. Biz komşularımızın birbirleriyle kötü olmasını istemiyoruz. Kim gelirse gelsin. İster Başkan isterse encümenler gelsin. Özalper  Mahallesinde böyle bir sokak bulurlarsa park talep etmeyeceğim. Bu sokağın, huzurunun bozulmaması için bu parkın yapılması lazım. Ben daha önce Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdim. 2017'den beri ben bu mücadele veriyorum. Aşağıda küçük çocuklar için Selam Parkını yaptılar bunun için teşekkür ediyoruz. Ama burada çocuklar artık ilk ve orta okula gidiyor. Bunların yuvarladığı top. Bizim çocuklarımız çetelerin, kötü niyetli insanların eline geçmesin. Biz çocuklarımızın burada gözümüzün önünde oynamasını istiyoruz. En azından düzeltseler, etrafını kapatıp, iki kale koyacaklar. Maliyeti çok ağır bir yük değil. Biz kapımızın önüne bir şey istemiyoruz. İstediğimiz bu çocuklar için. Komşularımızın, huzuru bozulmasın. Ahmet Münir Erkal dönemin de başvurumuz var.  Mehmet Yaşar Çerci dönemindeise,park olarak ayrıldı. Şu, evlerin yerine evler verildi. Buradan yola kadar parka ait. Yıkılmayan iki ev var. O evleri bahane ediyorlar" diye konuştu. Özalper Mahalle muhtarının kendisinden başka kimseye faydasını olmadığını öne süren Ağdaş, muhtarın hizmet istemeye gitmediğini de iddia etti.