Mağduruz!

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Yamaç Mahalle Muhtarı Hanifi Akdağ, Yamaç ve Merkez Beydağı Mahallelerinde 2008 yılından bu yana kentsel dönüşüm adı altında vatandaşların mağdur edildiğini öne sürdü. Akdağ, 'Büyükşehir Belediyesinin çıkarmış olduğu imar kararına itiraz ettik ancak, Büyükşehir Belediyesi itiraz dilekçemizi kabul etmedi' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mağduruz!

Malatya Battalgazi İlçesi Yamaç Mahallesinden bulunan evlere yönelik kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı, mahallede oturanlar ve arazisi olanlar mağdur olduklarını dile getiriyor. Bu kapsamda vatandaşların mesajlarını ileten Yamaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ, büyükşehir belediyesinin 3-4 müteahhitle anlaşarak kendilerine kağıt gönderdiğini, vatandaşların da bu müteahhitlerle anlaşmasını isteğini iddia etti.

Mağdur olmak istemiyoruz

Yamaç ve Merkez Beydağı Mahallelerinde 2008 yılından bu yana belediyelerin, kentsel dönüşüm adı altında vatandaşları mağdur ettiğini ileri süren Akdağ, "13 senedir insanlar mağdur. Burada fakir fukaranın evi, baskıyla, araya itilaf sokularak, bölerek vatandaşın evleri ellerinden alındı. Şuan kentsel dönüşüm adı altında binalar, bloklar yapıldı. Vatandaşlar oturuyor daha market ve alışveriş yerleri yok. Adamlar mağdur oldu. Kiralarını veremiyorlar. Bizde onlar gibi mağdur olmak istemiyoruz" diye konuştu.

Bütün Malatya şahittir

Muhtar Akdağ, Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un, mahalleye geldiğinde kendilerine söz verdiğini ileri sürerek, "Sayın vekilimiz Oznur Hanım, Bülent Tüfenkci, Selahattin Bey'de vardı. Bütün Malatya'nın önünde bize söz verdiler. Biz dedik belediye kentsel dönüşüm adı altında vatandaşa haksızlık ediyor. Biz bu şekilde kentsel dönüşüm kabul etmiyoruz, vatandaş gerçekten mağdur. Bakanımızda dedi ki, 'belediye size haksızlık yapmışsa, gerçekten mağdur olmuşsanız bizde bu her iki mahallede kentsel dönüşümü kaldırıp imarı uygulayacağız. Kendisi bizzat söz verdi. O dönemin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Bey'e de sordu. Biz kendisine dedik ki, mevcut büyükşehir belediye başkanı haksızlık yapıyor. Yapıyorsa Selahattin başkanımız yapsın dedik. Bakanımız kendisine sordu Selahattin Başkan kabul etti. Bizlere yardımcı olacağına söz verdi. Bakanımız bunun üzerine  'ödenek vereceğim buradaki vatandaşlara karışmayın, imarı gerçekleştirin, isteyen kendisi yapsın, gücü yetmeyen vatandaşlar birleşip, müteahhide versin' dedi. Bunu bütün Malatya basını yazdı. Bütün Malatya şahittir" şeklinde konuştu.

Güvenimiz boşa çıktı

Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşı, 3-4 müteahhitle anlaşmaya zorladığını kaydeden Akdağ, "Ne yazık ki Selahattin Başkan söz verdiği halde, şuan ki büyükşehir belediyesi vatandaşı zorlama yoluyla, 3-4 müteahhitle anlaşılmış vatandaşa kağıt gönderiyorlar diyorlar ki, 'bir ay içerisinde belirlediğimiz müteahhitle anlaşacaksınız'. Ne diye, nasıl anlaşacaksınız diye bir şey yok. Belediyemiz yine eski sisteme döndü, böl, parçala. Belediye vatandaşı mağdur etmek istiyor. Biz vatandaş adına konuşmaya devam edeceğiz. Vatandaş olduğu sürece mahallemizde bir taş oynatmayız. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan'a sesleniyorum. Kendisi her toplantıda, mahalle kültürü, gönül belediyeciliği diyor. Buyursun gelsin, mahalle kültürü burada yapsın. Devletimiz de vatandaşta zarar etmesin. İmarı yerinde uygulasın, tapusu olmayanları tapusunu versin. Ondan sonra gelsin desin gidin müteahhitle anlaşın. Şuanda imar olmadığı için vatandaşın malı para etmiyor. İmarı koysun, vatandaşın tapusunu versin, ondan sonra bizi müteahhide yönlendirsin. Şuanda biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Yamaç ve Merkez Beydağı Mahalleleri yüzde 85-90 itiraz dilekçesi verdik,  bize gelen cevap şu;  Büyükşehir Belediyesi olarak itiraz dilekçeniz kabul edilmedi. Bizde kendilerine şunu söylüyoruz; Madem siz bizim dilekçelerimizi kabul etmiyorsunuz, biz vatandaş olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi İl Encümenin kararını kabul etmiyoruz, tanımıyoruz, kesinlikle evlerimizi vermeyiz. İmarı yapın, tapularımızı verin, ondan sonra anlaşalım. Şunu üzülerek söylüyorum, biz, büyükşehir belediye başkanımıza güvendik ama maalesef güvenimiz boşa çıktı" ifadesini kullandı.