Lavanta ekim alanlarını genişletmek istiyoruz

Lavanta ekimine yönelik ciddi çalışmaların olduğunu dile getiren Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 'Lavantayla ilgili şöyle bir sorunumuz var. Bir alım garantisi, sözleşmesi uzun süreli bir bağlantı yapıp, ondan sonra mevcut ekim alanlarını genişletmeyi planlıyoruz' dedi.

Lavanta ekim alanlarını genişletmek istiyoruz

Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Kızıldaş, Arguvan da lavanta ekim alanlarını genişletmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Araştırmalarımız devam ediyor

Kızıldaş, Arguvan ilçesinde lavanta ekimi anlamında bir fazlalaşma olmadığını belirterek, “Ama lavantaya yönelik ciddi çalışmamız oldu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Kuyucak köyüne gittim. Orada Sendir İlçesinde dünyanın en büyük uçucu yağ fabrikasını gezip araştırmalarda bulundum. Lavantayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Yurt dışıyla ilgili bazı Fransa, Hindistan ve Çin bu konuda alım yapıyorlar. Lavantayla ilgili şöyle bir sorunumuz var. Bir alım garantisi, sözleşmesi, uzun süreli bir bağlantı yapıp, ondan sonra mevcut ekim alanlarını genişletmeyi planlıyoruz. Bu konudaki görüşmelerimiz çalışmalarımız sürüyor. Arguvan'da lavantayla ilgili işletme tesisi olacak mı? Tabi belirli bir arazi, dönüme, miktara ulaşınca. Bir yağ işleme tesisini oluşturacağız. Sadece onunla da ilgili değil istikrarı sağlamak ve modern tesisler oluşturmak adına bu sene bakliyatta da ambalajlama, paketleme tesisimizi oluşturuyoruz" diye konuştu.

Arguvan Sanayisi Sitesini tamamladık

Arguvan Sanayisi Sitesi'nin bitirilerek esnafın hizmetine açıldığını ifade eden Kızıldaş,  “Arguvan Sanayisi Sitesi keşke bir gün gelseniz oradaki esnafa sorsanız bunu. Şuanda sanayi sitemizi bitirdik. Festivalde de açılışını yaptık. Çok hızlı bir şekilde doldu. Esnaflarımız şuanda çalışıyorlar. Hatta yeni talepler oldu. Esnaflarımız içerisinde çalışıyorlar. Çok güzel bir sanayi sitesi oldu" şeklinde konuştu.