Konutlar çift kat olsun

24 Ocak'ta yaşanan depremden etkilenen Battalgazi ilçesindeki 15 mahalle muhtarı, Doğanyol, Pütürge ve Battalgazi Düzyol mahallelerine yapılan çift katlı konutların, kendi mahallelerinde mağdur olan vatandaşlara da aynı şekilde yapılmasını talebinde bulundular.

Konutlar çift kat olsun

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı gerekçesiyle evleri yıkılan depremzedeler, kırsal mahallelere yapılması planlanan konutların çift katlı olmasını istiyor.

Taleplerimizin karşılık bulacağını düşünüyoruz

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, 15 mahalle muhtarının, Doğanyol, Pütürge, Battalgazi Düzyol mahallelerine yapılan çift katlı konutların, kendi mahallelerinde mağdur olan vatandaşlara da aynı şekilde yapılmasını talep ettiklerini belirterek, "Devletimiz planlama yaparken daha önce buraları tek katlı olarak planlamış olabilir fakat köydeki vatandaşlarımızı bu tek katlı konutların küçük olduğunu, hayvancılık yaptıkları veya tarımsal ürünleri depolayacakları depolara ihtiyaçlardan dolayı bu tek katlı evlerin kendi ihtiyaçlarına cevap veremeyeceği küçük olduğunu söylüyorlar. Eğer devlet yapıyorsa, zaten yapım parasını uzun vadede köylümüzden geri alınacak. Parasını biz vereceksek, ihtiyaçlarımıza cevap versin diye talepleri var. 15 mahalle muhtarımız, bir araya gelerek bir dilekçe yazdılar. Bu dilekçeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasilere, valimize ileteceğiz. Taleplerinde haklılar. Belki planlama safhası olmuştur fakat yanlışın neresinden dönersek kardır. Taleplerimizin karşılık bulacağını düşünüyoruz. Muhtarlarımızın özellikle talepleri milletvekilimiz Öznur Çalık'a, devlet anamıza iletmemizi istediler. Bu çalışmalar süresince en çok yanımızda olan, problemlerimizi çözen, vatandaşın sorunlarıyla bire bir ilgilenen, aradığımız zamanda ulaştığımızı vekilimiz. Hakkının yememek lazım" dedi.

Ak Parti dışında bütün partilerin il başkanlarıyla görüştük

Ak Parti İl Başkanı ile hiç görüşemediklerini söyleyen Ortaç, "Ben kendim hiç aramadım. Ama muhtarlarımız, arayıp ulaşamadıklarını söylüyorlar. Biz muhtarlar sadece seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz. Ben bireysel olarak İhsan Koca ile kongreden sonra görüşmedik. Görüşmemiz olabilir miydi? Ak Parti'nin bu şehirde temsilcisi olacaksınız en azından 3 ayda bir koordinasyon, bilgi alış verişi olmasını isterdik. Samimiyetimle söylüyorum; Ak Parti'nin dışındaki bütün partilerin il ve ilçe başkanlarıyla görüştük. Ama şunu söyleyeyim, Ak Parti İlçe Başkanı bizimle sürekli irtibat halinde görüşüyoruz, aradığımız zamanda telefonlarımıza çıkıyor. İl Başkanımızla görüşseydik bu sorunumuza anlatacaktık, zaten kendisine arz edeceğiz" diye konuştu.