Kızılay kurban fiyatını açıkladı

Kızılay, Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacıyla düzenlenen vekaletle kurban bağışı kampanyasının fiyatlarını yurt içinde 750, yurt dışında ise 590 lira olarak açıkladı.

Kızılay kurban fiyatını açıkladı

Türk Kızılay’ı Malatya Şubesi tarafından yaklaşan bayram öncesinde kurban fiyatlarıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Özel bir restoranda düzenlenen açıklamaya, Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Türk Kızılay Kan Merkezi Müdürü Serdal Ucuz, Kızılay gönülleri ve basın mensupları katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, kurban bağış fiyatlarını yurt içinde 750 TL, yurt dışında ise 590 TL olarak belirlendiğini söyledi. Soylu, Kızılay’ın bu yılki kampanyasında hayırseverlere ‘Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla seslendiğini ifade ederek, “Kızılay'ın geleneksel hale gelen vekâletle kurban kesim kampanyası 2019 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, Kızılay modeli sayesinde kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modem kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak” dedi.

İyilik sınır tanımıyor

Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak diyen Soylu, “Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan'ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya'nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş'in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan'ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak'ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yurtdışında 50 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekâletlerini verebilecek” diye konuştu.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

Soylu yapılacak bağışlarla ilgili bilgi vererek, “Hayırseverler, yurtiçi I hisse kurban vekâlet bedeli olarak 850 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 725 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, internet bankacılığını, mobil bağış uygulamasını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler” şeklinde konuştu.