Kitap fuarı açıldı

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 8. düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuara 375 yayınevi ve 250 yazar katılıyor.

Kitap fuarı açıldı

Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada Bu yılki temanın ‘Cemil Meriç’ olduğunu ifade ederek, “Türk aydını olan Cemil Meriç'i tanıtmak, fikir ve eserlerinden insanlarımızı haberdar kılmak ve kitaplarının okunurluğunu yaygınlaştırmak için bu temayı seçtik. Kente 300 öğrenci, il dışından gelecek 200 öğrenci fuar öncesi Cemil Meriç'in kitaplarını okudu. Fuarımızın onur konuğu Prof. Dr. Ümit Meriç'in katılacağı söyleşi programımız olacak. Fuar kapsamında kentte 175 okulda öğrencilerle yazarları buluşturacağımız etkinliğe çok önem veriyoruz. Tam anlamıyla bir kitap ve kültür festivali düzenleniyor. Bugün fuarı ziyaretçilere açtık. Bu yıl yaklaşık 400 bin ziyaretçiye ulaşacağımız tahmin ediyoruz” diye konuştu.8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında; Yazar, okur buluşmaları, okullarda yazar-öğrenci buluşmaları, yazar-STK buluşmaları, imza günü etkinlikleri, panel, söyleşi, sohbet programları düzenlenecek. 5 Mayıs 2019 tarihine kadar kapıları devam edecek olan kitap fuarı, her gün saat 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak” diye konuştu.

Resmi açılış 29 Nisan Pazartesi

8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı resmi açılış töreninin ise, 29 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirileceği bildirildi.