Kayısı üreticisi yaşlı amcanın imdadına tarım ilçe müdürlüğü yetişti

Malatya da korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evden dışarı çıkamayan 67 yaşındaki Kayısı üreticisi Cemal Atalan'nın imdadına Battalgazi İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü yetişti.

Kayısı üreticisi yaşlı amcanın imdadına tarım ilçe müdürlüğü yetişti

Malatya Battalgazi İlçesi Çolakoğlu Mahallesindeki evinden korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkamayan ve Kayısı Ağaçlarını ilaçlayamayan Kayısı üreticisi Cemal Atalan Battalgazi Kaymakamlığından yardım istedi. Yardım çağrısı üzerine harekete geçen Battalgazi Tarım ve Orman Müdürlüğü Cemal Atalan’a ait üreticinin 100 dekar kayısı bahçesini ilaçlamasını gerçekleştirdi.
Uygulamadan sonra konuşan Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Basri Hacıoğlu; ‘Çiftçimiz İlçe Müdürlüğümüzü arayarak Koronavirüs salgınından dolayı dışarı çıkamadığını ve Bahçesine Kayısı Yaprak Delen (Çil) Hastalığı (Coryneum Beijerinckii) ilacının atılması gerektiğini belirterek bizden yardım talep etmiştir. Bizde çiftçimizin bu talebini hassasiyetle dikkate alarak Teknik Personellerimizle birlikte bahçe ilaçlamasını gerçekleştirdik’ dedi.
Uygulamadan gayet memnun kalan Kayısı Üreticisi Cemal Atalan da ‘Rabbim devletimize zeval vermesin. Salgın nedeniyle dışarı çıkamıyor ilaç atamıyordum. Devletimiz imdadımıza yetişti. Allah yapandan da yaptırandan da razı olsun’ diye konuştu.