Kayısı ekonomiyi etkileyecek

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, kayısıda yaşanan zirai donun üreticilerin yanı sıra tüm kent ekonomisini de etkileyeceğini belirterek, 'Kayısı Malatya ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu gibi konut, düğün, malzeme sektörünü ciddi manada etkiliyor' dedi.

Kayısı ekonomiyi etkileyecek

Saadet Partisi(SP) Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Net Haber Gazetesini, 16. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ziyaret etti. Ziyarette konuşan Canbay, Net Haber Gazetesinin 16 yılda ortaya koyduğu dinamik ve objektif haberciliği, olaylara farklı pencerelerden bakabilen vizyonu ve bağımsız duruşuyla Malatya’ya katkı sağladığını söyledi.

Kayısı Malatya ekonomisini ayakta tutuyor

Tabi Malatya deyince akıllara kayısının geldiğini anımsatan Canbay, “Önceki gecede Malatya’da bir don olayı yaşanıldığı söyleniyor. Bunu da bizzat görüştüğümüz arkadaşlarla da teyit ettik ama daha çok erken. İnşallah denildiği kadar çok yoktur. Kayısı Malatya ekonomisinde ciddi bir yer tutuyor. Malatya’nın çevresindeki iller ne kadar ekonomik sıkıntıya girse de Malatya’nın kayısıdan dolayı Malatya ekonomisini ayakta tutan bir ürün. 300 milyon dolara aşkın bir ihracatımız var. Bunun yanında yurtiçinden gelen gelirle beraber ciddi bir girdi sağlıyor. Buda Malatya’da konut ekonomisini, düğün ekonomisini, malzeme ekonomisini ciddi mana etkileyen bir ürün. Dua ediyoruz ki İnşallah ilk söylentilerdeki gibi değildir. Hafif bir zararla atlatmış olalım” dedi. 

Ekonomik dar boğazdan geçiyoruz

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik dar boğazdan geçtiğini ifade ederek, Öncelikle pandemiden dolayı daha sonradan ise Türkiye ekonomisinin kur farkından dolayı dövizin ciddi yükselmesinden dolayı ve de Ukrayna-Rusya savaşından dolayı Türkiye ekonomisi ciddi bir krizden geçiyor. Milletin alım gücü düştü. Ürünlerin fiyatları geçen seneye göre kimi yüzde yüz kimi yüzde iki yüzlere varan yükselişler var. Konut fiyatları geçen seneye göre nerdeyse 2,5 katına çıkmış durumda. Geçen sene 400-500 bin lira dediğimiz dairelere şuanda 1-1,5 milyon arası fiyatlar söylemek zorunda kalıyoruz. Çünkü maliyetlerimiz çok yüksek. Bunu gıda da görüyoruz. Geçen sene 5-10 liraya aldığımız domates bu sene 20 lira oldu. Ramazan dolayısıyla ürünlerin bu kadar yüksek olması halkımıza sıkıntı oluyor. İnşallah bu sıkıntılar biran önce giderilir. Halkımız rahat bir nefes alır. Biz ekonomik olarak daha önce iktidara geldiğimiz zaman ekonomik olarak her zaman halkımız rahat hale gelmiştir. Almış olduğumuz önlemlerle, yapmış olduğumuz icraatlarla Refah Partisi döneminde çok ciddi memur maaş zamları, emekli zamları yapmamıza rağmen en ufak ekonomik bir sıkıntı olmadı. Ve bu güne kadar gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri içinde denk bütçe yapan tek refah partisidir. Buda tamamen Erbakan Hocanın ve milli görüşün farkını ortaya koymaktadır. Aynı zamandan denk bütçenin yanında Türkiye’nin borcunun azaldığı da tek dönem bizim hükümet olduğumuz dönemdir. Biz Erbakan hocanın talebeleri olarak milli görüş teşkilatları olarak yine görev başındayız İnşallah ilk yapılan seçimde inanıyoruz ki halkımız bunları görür ve İnşallah oylarını verir. Ve bizde gelirsek ekonomiyi düzlüğe çıkarırız ve insanımızı refaha kavuştururuz” şeklinde konuştu.