Katliamın hesabı sorulmadı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şube Başkan Yardımcısı Bahattin Anıl, 26 Şubat 1992 tarihindeki Hocalı Katliamı'nı kınadı. Anıl, katliamın yıllardır unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, sorumlulardan hesabının sorulmadığını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Katliamın hesabı sorulmadı

MAZLUMDER Malatya Şubesi Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak katliamı kınadı. Dernek binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan MAZLUMDER Malatya Şube Başkan Yardımcısı Bahattin Anıl, Bundan tam 28 yıl önce yani 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı kasabasına gelen gözü dönmüş ermeni askerlerinin, tarihe kara bir leke olarak geçen bir katliam yaptığını söyledi.

Katliam yıllardır unutulmaya yüz tutmuş

Anıl, Ermenistan askerlerinin ve çetelerinin 25-26 Şubat 1992 gecesi binlerce yıldır Azeri toprağı olan Karabağ’ın Hocalı şehrine baskın yaptığını anımsatarak, " Bu katliam'da çoğunu işkenceyle olmak üzere 83'ü çocuk,106'sı kadın 76'sıda bir hayli yaşlı toplam 613 kişiyi öldürmüşlerdir. Bin 275 kişide esir alınmış olup o günden sonra bu insanlar hakkında hiçbir bilgi alınamamış ve akıbetleri de bilinmemektedir. Katliamdan sonraki ilk incelemelerde çoğu insanın, gözleri oyulmuş, yakılmış ve hamile kadınların karnı deşilmek suretiyle işkence yapılarak katledilmişlerdir. Konuyla ilgili tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Katliam yıllardır unutulmaya yüz tutmuş olup sorumluların hesabı sorulmamıştır. Konuyla alakalı tüm girişimlerin sonuçsuz kalmasının sebebinin orada katledilen insanların Müslüman olduklarından dolayı olduğu aşikârdır" dedi.

Tüm dünya sessiz

Müslüman halklara yönelik katliamların halen devam ettiğinin altını çizen Anıl, "Günümüzde dünya kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden Suriye katliamında bir milyondan fazla insan katledilmiş bir o kadarı yaralanmış, yüz binlercesi sakat kalmış, yaklaşık 10 milyon insan vatanından olup, mülteci durumuna düşmüştür. Ülkede halen katliamlar ve belirsizlik devam ediyor. ABD,Rusya ve Esed başta olmak üzere işbirlikçi ülkeler oradaki Müslüman halkın üzerine bombalar yağdırırken tüm dünya sessiz ; çünkü ölenler Müslüman. Bu katliamların amacı ABD ve Batının sınırsız desteğiyle bölgede yaşayan insanları topraklarından sürerek büyük İsrail'i kurma hevesidir. Bir an önce daha fazla insanların ölmemesi için uluslararası kamuoyu devreye girmelidir.Aksi halde yeni katliamlar boy gösterecektir , bunun sorumlusu da kamuoyu vicdanında "Katil Esed” iden ziyade Batı ve İşbirlikçileridir" şeklinde konuştu.