Kararı kabul etmiyoruz

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, TCDD insanların can derdine düştüğü bu ortamda kurumda olmayan bir uygulama ile 'Rotasyon' adı altında hiçbir gerekçe göstermeden 60 çalışanın sürgün edildiğini öne sürerek, sürgün kararının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kararı kabul etmiyoruz

BTS Malatya Şubesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında(TCDD) 'Rotasyon' adı altında sürgün yapıldığını iddia edilerek, basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da aralarında olduğu 60 çalışanın sürgün edildiğini belirtti.

Ücretsiz izni dahi verilmedi

Pandemi sürecinde yük taşımacılığını ikiye katlayan tren tekerlerinin hiç durmadan dönmesini sağlayan ulaşım emekçilerinin mükâfat beklerken yaşanan sürgünlerin çalışanları şoke uğrattığını ifade eden Akdemir,  "Demiryollarımızı bu sıkıntılı günlerde hiçte hak etmediği bir şekilde kamuoyu gündemine taşımıştır.  Kuruma hizmetten öte içinde intikam alma duygusu ile hareket eden TCDD’nin Genel Müdürü ve ilgili Daire Başkanı ne yazık ki insanların can derdine düştüğü bu ortamda kurumumuzda olmayan bir uygulama ile 'Rotasyon' adı altında hiçbir gerekçe göstermeden kamu yararı ve hukuk gözetilmeden içerisinde İzmir Şube Başkanımızın da olduğu 60 çalışanın sürgününü çıkarmıştır. Bir başka üyemiz avukatlık stajı yapmak için Anayasal hakkı olmasına rağmen sadece BTS'li olduğu için ücretsiz izni dahi verilmemiştir" dedi.

Sürgün kararını kabul etmiyoruz

BTS üye ve yöneticisinin de içerisinde olduğu 60kişinin sürgün kararının kabul edilemez olduğunun altını çizen Bektaş, "Sendikamız ulaşım işkolunda 1991 yılından beridir faaliyet göstermektedir. Bu süre içinde Anayasa ve yasalardan aldığı güçle üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla beraber kurumun da verimli bir şekilde çalıştığı, iş barışının olduğu bir ortam içinde var olması için mücadele etmektedir" diye konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenen Bektaş, şunları söyledi: "Bu tür girişimlere lütfen izin vermeyiniz. Halkımızın bir yandan salgın nedeniyle evinde çıkamadığı, bir yandan da ciddi bir mücadele verdiği bir dönemi 'fırsat bu fırsat' diyerek kurumu kamuoyunda tartıştıran bu yöneticilerin hukuk çerçevesinde, mevzuata uygun bir şekilde mağduriyetlere yol açmadan faydalı bir şekilde kuruma hizmet etmelerini sağlayın" ifadesini kullandı.