Karanlık günler geride kaldı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İnönü Üniversitesi'nin, 28 Şubat'ın karanlık dönemlerinde despot yöneticilerin zulümleriyle anıldığına dikkat çekerek, 'Şu üniversitenin kapısında 17-18 yaşındaki kızların hüngür hüngür ağlayarak nasıl dışarıya gittiklerini dün gibi hatırlıyoruz. Allah'a çok şükür o karanlık dönemler geride kaldı. Şimdi İnönü Üniversitesi, ilik nakli, karaciğer nakliyle anılıyor, inşallah bir müddet sonra onkoloji servisindeki üstün hizmetleriyle anılacak' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karanlık günler geride kaldı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Malatya'da, Vali Aydın Baruş'u ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmeler de bulunan Kurtulmuş, Suriye’nin Tel Abyad kentinde teröristlerin havan saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu anımsatarak, terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye karşı saldırıların devam edeceğini ifade etti. Malatya’ya gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu dile getiren, Kurtulmuş, Malatya’nın Türk siyasetine her zaman önemli şahsiyetler kazandıran bir il olduğunu kaydetti. Malatya’nın her geçen gün daha da geliştiğini ve büyüdüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Malatya her bakımdan büyük bir kent haline geliyor. Üniversiteleriyle, sanayileriyle, kültürel dokulardaki gelişimi ile her geçen gün büyüyen Malatya, AK Parti iktidarları döneminde de önem verdiğimiz bir kentimiz” diye konuştu.

Malatya önemli bir şehir

Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ardından Kurtulmuş, Büyükşehir Belediyesince Orduzu Pınarbaşı mevkiinde 'Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı Uygulaması' adı altında 'Kongre ve Fuar Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Kurtulmuş, Malatya'nın Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

İnsanları birbirine düşman etmek istiyorlar

Kurtulmuş, milletin bu coğrafyada egemen olmasından rahatsızlık duyanların dün olduğu gibi bugün de bir takım oyunlar oynamaya devam ettiğini aktararak, “İstiyorlar ki; bu aziz millet 40 yıldır terör örgütleri vasıtasıyla meşgul edildiği gibi yine ayaklarına prangalar bulunsun. İstiyorlar ki, hemen Türkiye'nin güneyinde Suriye'de oluşturulacak terör koridoruyla bu medeniyetin insanlığın, esenliğin son rotası olan Anadolu kıtası huzur bulmasın, rahat bulmasın. İstiyorlar ki; bu coğrafyanın insanları nasıl bir asır evvel sınırlarını bölerek birbirlerinden ayırdılarsa şimdi bu coğrafyanın insanlarını gönüllerini ve zihinlerini ayırsınlar ve birbirlerine düşman etsinler. Onun için PYD'yi desteklerler, onun için PKK'yı desteklerler, onun için DEAŞ'ı desteklerler, onun için FETÖ'yü desteklerler. Bu milletin yeniden güçlü büyük bir millet olarak ayağa kalmasını önlemek için bunları desteklerler. Bize düşen, Malatya'nın güzel insanlarına düşen Anadolu kıtasının bu ferasetli insanlarına düşen aziz milletimize düşerse Allah'ın izniyle bu oyunları bozmak ve emperyalist bu acıyı ters- düz etmektir. Nasıl yapacağız? Güçlü bir şekilde önce bir araya birlik içerisinde geleceğiz. Saflarımızı sıklaştıracağız, aramızdaki dostluğu, kardeşliği, birliği, dirliği daim kılacağız. Ayrıca aziz milletimizin millet varlığımızı sadece Türkiye'deki 82 milyondan ibaret görmeyeceğiz. Millet varlığımız arakandan, buradan 8- 9 bin kilometre öteden, Asya'nın en ucundan başlar Afrika'nın en batısına kadar gider. Millet varlığımız Kafkaslardan, aynı şekilde Arabistan çöllerine kadar gider, millet varlığımız Balkanlardan, ön Asya'ya kadar uzanır. Bütün bu millet varlığımıza sahip çıkarak, dostluklarımızı pekiştirerek, içerde de birliğimizi, dirliğimizi sağlayarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Oyunu gördük ve bozduk

Oynanan oyunları bozmaya devam edeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, “İşte Barış Pınarı operasyonu Cumhurbaşkanımız başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, kahraman ordumuzun kahramanca mücadelesiyle Allah'a çok şükür başarıyla sonuçlanmıştır. Zannettiler ki; Türkiye'ye konuşur, konuşur bir hareket yapamaz öylemi? Paylaşmışlar 'Fırat'ın batısı Rusların, Fırat'ın doğrusu Amerikalıların' paylaşmışlardı; 'falanca terör örgütü filancanın, öteki terör örgütü filancanın' önce anlatın bakalım 'DEAŞ' dediğiniz bu örgüt nasıl bir araya geldi, nasıl 80 bin terörist bir arada toparlandı ellerine en önemli dünyanın en gelişmiş ölüm silahları verildi. Anlatın bakalım bu PYD'ye binlerce TIR, silahı kim ne için verdi? Amaç açıktı bu coğrafyada halkları dağıtmak, bu coğrafyanın insanlarını kendi emperyalist projelerinin parçası haline getirmek. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu coğrafyanın esas unsuru olan bu aziz millet, aziz Türk milleti hiçbir zaman ferasetinden bir şeyler kaybetmez. Bu millet hiçbir zaman oynanan oyunu büyük oyunun detaylarında kaybolmaz, büyük oyunun asalını görür, resmin tamamını görür. Oyunu gördük, bu emperyalist projeyi bozmaya niyet ettik ve Allah'ın izniyle Barış Pınarı operasyonuyla tarihi anlamda bir dönemde adımı geride bıraktık. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bu ana çerçeve içerisinde milli hedeflerimizde bir ve beraber olmak üzere aynı zamanda ülkemizin ekonomik şartlarını da daha ileriye götüreceğiz" dedi.

Açılışını da hep beraber yaparız

Malatya’da temeli atılan fuar ve kongre merkezinin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni eden Kurtulmuş, “Temelini atacağımız fuar kongre merkezinin Malatya’ya çok büyük bir değer katacağına inanıyorum. Bu projenin buraya kadar gelmesinde emeği geçen bakanlık yetkililerine, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve bundan sonar alıp götürecek olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na şimdiden çok teşekkür ediyorum. Şu alanda devasa bir tesisin yükseldiğinin hep beraber göreceğiz. Başkan diyor ki bunu uzatmayacağız en fazla 1 -1 buçuk yıl içinde burayı tamamlayacağız. Allah ömür verirse açılışına gelir açılışını da hep beraber yaparız” diye konuştu.

Türkiye önemli bir ülke

Malatya’daki temasları kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’yi Geleceğe Taşımak” konulu konferansta konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, “Üzerine bastığımız bu coğrafya, bize miras kalmış olan bir coğrafya. Gerçekten son derece zor sınamalarla karşı karşıya kaldığımız ama aynı zamanda çok büyük iddialarda taşıdığımız bir coğrafya. Milletimizde öyle sırdan bir millet değil. Çok büyük tarihteki medeniyetleri kurmuş, çok büyük gelişmelere imza atmış, bugünde çok şükür sahip olduğu potansiyelleri itibariyle fevkalade önemli bir gelişme kaydetmiş olan bir millet” dedi.

Karanlık dönemler geride kaldı

İnönü Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana büyük bir mesafe aldığına dikkat çeken Kurtulmuş, “O 28 Şubat’ın karanlık dönemlerinde de Malatya İnönü Üniversitesi, despot yöneticilerin zulümleriyle anıldı. Şu üniversitenin kapısında 17-18 yaşındaki kızların hüngür hüngür ağlayarak nasıl dışarıya gittiklerini dün gibi hatırlıyoruz. Allah’a çok şükür o karanlık dönemler geride kaldı. Şimdi Malatya üniversitesi ilik nakliyle, karaciğer nakliyle anılıyor, inşallah bir müddet sonra İnönü Üniversitesi onkoloji servisindeki üstün hizmetleriyle anılacak. İddiamız, yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye’yi kurmaktır. Her alanda; ekonomisiyle, savunma sanayisiyle, toplumdaki devlet-millet kaynaşmasıyla, siyasetiyle, hukukuyla yeniden güçlü bir Türkiye’yi ortaya koymaktır. İşte son zamanlarda görüyorsunuz; bu coğrafyada hele hele bu kadar çok insanın, bu kadar çok emperyal gücün gözünü diktiği bu coğrafyada Türkiye güçlü olmazsa ayakta duramaz. Barış Pınarı Operasyonu, ondan önceki dönemlerde de Türkiye’nin terörle mücadelesinde gerçekten ortaya koymuş olduğu bu mücadele bir şeyi gösteriyor; biz, ele güne muhtaç olmadan kendimiz güçlü olmak zorundayız. Terörle mücadele sırasında özellikle Amerikalılardan insansız hava araçlarını almak için neredeyse 3 sene kapılarında bekledik. Oyaladılar, iyi ki oyaladılar, Türkiye kendi İHA’larını yaptı. Eğer biz kendi İHA’larımızı yapmış olmasaydık bugün Barış Pınarı Operasyonu’nda bu kadar etkili bir sonuç asla elde edemezdik. Her alanda güçlü ve öncü olan bir Türkiye olacağız. Yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye olacağız. Türkiye’nin güçlü ve büyük olması sadece maddi bir güç elde etmek istediğimiz için değildir. Türkiye’nin güçlü ve büyük olması bölge hakları başta olmak üzere dünyadaki mazlum bütün milletlerin hayrına olacak bir gelişmeyi inşa etmek içindir” şeklinde konuştu.

Dünyada böyle bir sistem yok

Kurtulmuş, dünyadaki bütün olumsuzlukları çözecek ve bütün bu olumsuzluklara merhem olacak bir dünya sisteminin olmadığına vurgu yaparak, “Çünkü dünyadaki mevcut sistem; başta Birleşmiş Milletler yapısı olmak üzere bu yapı dünyada hakkaniyeti kurmak, adaleti tesis etmek üzere değil güçlünün hakkını korumak, güçlünün imkanını artırmak için kurulmuş bir sistemdir. Öyle olduğu için sekizinci yılını geride bıraktığımız Suriye’deki iç savaş sonra “vekalet savaşına” dönen bu karmaşayı, kargaşayı, keşmekeşi sonlandıracak bir dünya sistemi yoktur. Onun için, İsrail’in saldırganlığına “dur” diyecek, Filistin topraklarına her gün biraz daha hiç etmesini önleyecek bir dünya sistemi yoktur. Geçin bunları dünyada bu tür siyasi çatışmalar olmasa bile dünyada açlığı, kıtlığı ortadan kaldıracak bir dünya sistemi yoktur. Bu sistemi değiştirmek sizlerin, bizlerin boynunun borcudur. Şunu da söyleyeyim; moral vermek için söylemiyorum, belki bir göreceğiz görmeyeceğiz ama buradaki genç kardeşlerim Allah ömür verirse mutlaka bir gün yeni bir Birleşmiş Milletler’in kurulduğunu, yeni bir dünya sisteminin kurulduğunu görecek ve buna inşallah şahit olacaksınız” diye konuştu.

Türkiye kendi İHA'larını yaptı

İddia, irade ve ahlak esaslarının unutulmaması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Herhangi bir iddiası olmayanın bugün de gerçekten bir kıymeti harbiyesi olmaz. Onun için her birimizin hem bireysel anlamda hem kurumsal anlamda iddiamızın, irademizin ve ahlakımızın olması lazım. İddiamız, yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye'yi kurmaktır. Her alanda, ekonomisiyle, savunma sanayisiyle, toplumdaki devlet-millet kaynaşmasıyla, siyasetiyle, hukukuyla yeniden güçlü bir Türkiye'yi ortaya koymaktır. İşte son zamanlarda görüyorsunuz, bu coğrafyada hele hele bu kadar çok insanın, bu kadar çok emperyal gücün gözünü diktiği bu coğrafyada Türkiye güçlü olmazsa ayakta duramaz. Barış Pınarı Operasyonu, ondan önceki dönemlerde de Türkiye'nin terörle mücadelesinde gerçekten ortaya koymuş olduğu bu mücadele bir şeyi gösteriyor, biz, ele güne muhtaç olmadan kendimiz güçlü olmak zorundayız. Terörle mücadele sırasında özellikle Amerikalılardan insansız hava araçlarını almak için neredeyse 3 sene kapılarında bekledik. Oyaladılar, kötü komşu adamı ev sahibi yapar, iyi ki oyaladılar, Türkiye kendi İHA'larını yaptı. Eğer biz kendi İHA'larımızı yapmış olmasaydık bugün Barış Pınarı Harekatı'nda bu kadar etkili bir sonuç asla elde edemezdik. Her alanda güçlü ve öncü olan bir Türkiye olacağız. Yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye olacağız. Türkiye'nin güçlü ve büyük olması sadece maddi bir güç elde etmek istediğimiz için değildir. Türkiye'nin güçlü ve büyük olması bölge halkları başta olmak üzere dünyadaki mazlum bütün milletlerin hayrına olacak bir gelişmeyi inşa etmek içindir. Dolayısıyla hedefimiz, idealimiz, birinci iddiamız yeniden güçlü bir Türkiye'yi kurmaktır" dedi.

Adalet, mülkün temelidir, toplumların direğidir

Toplumsal değişimin yasaları, kuralları bulunduğunu, bunların başında adaletin geldiğini aktaran Kurtulmuş, "Adalet mülkün temelidir. Adaleti çekersek mülk düşer. Adalet, konuşması kolay gerçekleştirilmesi en zor toplumsal sorumluluktur. Adalet, toplumun en yoksul, gariban, çaresiz insanın hakkını en güçlüden söküp alabilmek sanatıdır. Adalet sadece mahkemelerde 'şuna 5 yıl verdik, şuna 10 yıl verdik' değildir. Adalet, mülkün temelidir, toplumların direğidir. Hiçbir toplum adaleti tesis etmeden ileriye gitmedi ve gidemez. Hiçbir toplum, hiçbir medeniyet adaleti tam manasıyla uygulamadan büyük bir dünya medeniyeti olamaz. Adaletin de iki ayağı vardır. İkisinin de sağlam olması lazım. Eğer birisi eksik olursa aynen bir adamın topal yürümesi gibi o zaman adalet de eksik olur. Bunlardan bir tanesi eşitlik, diğeri özgürlüktür" ifadesini kullandı. Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.