Kan hedefine ulaştık

Türk Kızılay'ı Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, bölge olarak 2019 yılı hedeflerinin 40 bin ünite kan olduğunu belirterek, 'Hedefimizin üzerinde bir kan bağışı topladık. Bu yılki hedefimiz 40 bin ünite kan' dedi

Kan hedefine ulaştık

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, kış aylarında kan bağışının düştüğünü ama ihtiyacın daha da arttığını vurgulayarak, vatandaşlardan, kan bağışı konusunda destek beklediklerini söyledi.

Bu yıl da hedefimiz 40 bin ünite kan

Turan, bölge olarak 2019 yılı hedeflerinin 40 bin ünite kan olduğunu bunu gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu yıl da hedefimiz 40 bin ünite kan. Bu konuda Malatya halkı desteğini bizden esirgemeyecek. Malatya’nın çeşitli yerlerinde kan toplama merkezlerimiz var. Eski Belediye alanında bir konteynır kan toplama merkezimiz var. Biz burada 4 bin üniteye yakın topladık. Sağlık İl Müdürlüğü’nün altında kan alma birimimiz var, oradan ise yaklaşık 17 bin ünite kan aldık. Yeni Camiinin bitişiğinde kan toplama çadırımız var, orada yazın çalışma şansımız oluyor, oradan 5 bin 500 ünite kan aldık. Kurumlara gidiyoruz, askeriye, Milli Eğitim’e, sivil toplum kuruluşlarına gidiyoruz. Her gittiğimizde onlar bizi bağırlarına basıyorlar ve onlardan da yaklaşık 13 bin ünite kan aldık. Onlara çok teşekkür ediyorum. Totalde 40 bin üniteyi geçen bir kan topladık. Bu yılki hedefimiz geçen yıl belirledik. 40 bin ünite kan dedik ve Malatya olarak hedefimiz olan 40 bin ünite kanı alıp hastanelerimize gerekli olan kanı ulaştıracağız" diye konuştu.

Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır

‘Kan acil değil; sürekli bir ihtiyaçtır’ diyen Turan, "Kan alma konusunda çok bilinçli ve profesyoneliz. Devlet büyüklerimizin çağrısı, Kızılay’ımızın çağrısıyla binlerce insan kan bağışı noktalarına gelebilir. Ama biz istiyoruz ki, kan bakamız devamlı olarak olsun. Herhangi bir kriz durumu olmasın. İhtiyaç olduğunda kan bankamızda gerekli kan mevcut olsun, herhangi bir sıkıntı olduğunda hastalarımıza bu kanlar ulaşsın" şeklinde konuştu.

‘Burası sizin Kızılay’ınız’

Turan, bütün kuruluşların Kızılay’ın yanında olduğuna dikkat çekerek, “Kızılay olarak gidip de kapısını bize açmayan hiçbir kurum olmadı. Bırakın açmamayı hem açtılar hem de oradaki ekip faaliyetlerimizde gerek kurum amirleri gerek memurları, Kızılay’ımıza destek oldular. Çünkü onlar da çok iyi biliyor ki, Kızılay hepimizin. Bizim ‘Burası sizin Kızılay’ınız’ diye sloganımız var. Biz Kızılay çalışanları olarak işimizi şevkle yapıyoruz. Çalıştığımız arkadaşlarımız da aynı şevkle çalışıyorlar. Bu anlamda yönetim olarak bize çok iş bırakmıyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum" yorumunda bulundu.