Kamuya dövme engeli

Malatya'da bir lazer epilasyon firması, asker, polis ve memur olmak isteyen birçok kişinin vücudundaki dövmeleri sildirmek için başvurduğunu belirterek, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz olarak dövme silme işlemi yapacaklarını söyledi.

Kamuya dövme engeli

Battalgazi ilçesi Kanalboyu Caddesi üzerinde bulunan güzellik ve lazerle tedavi merkezi işletmecisi aynı zamanda güzellik Uzmanı Alkan Kara, kamu alımlarında dövmenin sorun olduğunu dile getirerek, memur olmak isteyen kişilerin dövme silme işlemlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini şehit ve gazi yakınlarından herhangi bir ücret talep etmediklerini ifade etti.

Her 3 kişiden birinde artık dövme var

Dövmenin yaygınlaştığını ve her üç kişiden birinde dövme olduğuna işaret eden Kara, dövmesini silmek isteyenlere önemli uyarılarda bulunarak, “Malatya'da genellikle silme işlemi kapsamlı yapılmıyor. Lazer ve cilt bakımıyla sonlandırılıyor. Biz lazer epilasyon, cilt bakımı, dövme silme, leke tedavileri, dermaten, kalıcı makyaj, kaş kontur ve bunun yanı sırada küçük uygulamaları yapmaktayız. Bildiğiniz gibi cilt de dövme ve lekesi bulunan, 5 metreden fark edilen kişiler asker, polis olamamaktadır. Bunlara yardımcı olmak anlamında, yüzde 50 indirim ile kampanya yaptık ve dövmelerinden kurtulmalarını sağlıyoruz. Eğer bu uygulamayı almak isteyen şehit ailesi ise, bunu tamamen ücretsiz yapıyoruz. Cildindeki ve vücudundaki bütün lekeleri ve dövmeleri ücretsiz siliyoruz. Bu işin içinde olmadan önce benimde dövme çok dikkatimi çekmiyordu. Ama oranlamak gerekirse hemen hemen her 3 kişiden birinde artık dövme var. Dediğim gibi buda asker, polis ve memur alımlarında büyük problem. Kamu personeli olmak isteyen 1-2 arkadaşın dövmelerini sildik ve bu arkadaşların alımlarında sıkıntı olmadı. Dövme işlemi meşakkatli bir iş olduğu, 5-6 ayı bulduğu için şuan bitirdiğimiz ve ilk açılacak olan sınavda sınava girecek birçok arkadaşımız var” dedi.

Yaptırması kolay sildirmesi zor

Kaliteli dövmenin silinmesinin daha kolay olduğunu aktaran Kara, “Dövmeyi, bir uzman isterse 2-3 seansta da silebilir. Ama dokuya zarar verir. Onun için belirli parametrelerde atışlar yapılması gerekmektedir. Dövme silme işlemi, boya kalitesine göre değişebiliyor. Bazı dövmeler 5-6 seansta, bazı dövmeler 2-3 seansta silinebiliyor ama sonuçta siliniyor. Kullanılan boyanın kalitesiyle ilgili, yapılan uygulamanın deride indirildiği derinlikle alakalıdır. Eğer bu işlemi çok uzman bir kişi yapmamış ise bu bizi gerçekten çok zorluyor. Bu acı oranını da arttırıyor. Bunun için bazı uyuşturucu kremler kullanıyoruz. Yüzde 10 civarında krem kullandığımız bazı dövmeler olabiliyor. Çünkü Malatya'da yapılan dövmeler, çok profesyonel dövmeler değil. İyi kaliteli ve profesyonelce yapılan dövmeleri silmesi çok kolay. Dövmeyi biz, patlatma yöntemiyle deriden uzaklaştırıyoruz ve boyayı oradan tamamen yok ediyoruz. Ama o bölgeye bir saldırı olduğu için cilt kendini yeniden üretmeye başlıyor. Alttan gelen yeni deri üsteki deriye nazaran biraz daha açık bir renk oluyor” şeklinde konuştu.