Kadın Doğum Temmuz'da Açılıyor

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi ilgili bir sıkıntı olmadığını belirterek, 'İnşaat süreci bitmek üzere, malzemelerimizin çoğunu, özellikle birçok tıbbi malzememizi aldık. Temmuz ayı içerisinde hasta kabul etmeye başlayacağımızı ümit ediyoruz' dedi.

Kadın Doğum Temmuz'da Açılıyor

Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesinin ne zaman hizmete gireceği ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, hastanenin inşaat sürecinin bitme aşamasında olduğunu söyledi.

Malzemelerimizin çoğunu aldık

Hastanenin normal inşaat sürecinin tamamlanmasıyla birlikte malzeme alımına başladıklarını ifade eden Bentli, “Malzeme alımı için inşaat süreci erken bitse de Bakanlığın bir kuralı var. Bu yüzden bu süreci bekledik. Süreç de bitti zaten. Malzemelerimizin çoğunu aldık. Özellikle birçok tıbbi malzememizi aldık. Bütün ilgili yerler yapıldı, perdesinden, mefruşatına, tıbbi cihazına kadar. Hepsinde bir ödenek sıkıntısı yok. Her şeyi temin ettik. Aldığımız cihazların bir kısmı geldi, bir kısmı gelmek üzere. Bizim tahminimiz hastaneyi firmadan bakanlık teslim alacak. Biz verdiğimiz tarih her ihtimale karşı doğru olsun diye biz temmuz ayı içerisinde, bu temmuzun sonuna kadar da olabilir, başında da olabilir hasta kabul etmeye başlayacağımızı ümit ediyoruz. Biz çok seviniyoruz. Biliyorsunuz Beydağı Hastanemiz 1960’lı yıllarda yapılmış olan bir hastane. İnsanlarımız doktorlara güvense bile oraya gidip de bir doğum olayına girmek istemiyor. Odalar müsait değil. Bizden önceki arkadaşlar da haklı olarak oraya bir tadilat için masraf etmek istememişler, Bakanlık da yıkılacak bir yer için buna müsaade etmez zaten. Ayrıca özel hastanelerde sezaryen için fark biraz daha arttı biliyorsunuz. Bu yüzden bu konuda hasta sayımızın çok fazla artacağını umut ediyoruz” diye konuştu.