Kaderine terk edilen park

Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesine milyonlarca lira harcanarak yapılan park, uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Mahalle sakinleri, uyuşturucu ve kötü niyetli kişilerin mekânı haline gelen parkın yeniden mahalleye kazandırılmasını istiyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kaderine terk edilen park

Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesine milyonlarca lira harcanarak yapılan park, uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Mahalle sakinleri, uyuşturucu ve kötü niyetli kişilerin mekânı haline gelen parkın yeniden mahalleye kazandırılmasını istiyor. 
Özalper Mahallesi Ahu Sokak Yeni Şafak Sitesi arka tarafında bulunan bölge parkı bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı atıl vaziyette bulunuyor. Yeni Şafak Sitesi yöneticisi Alaaddin Nergis, parkın bu vaziyetten kurtulması için defalarca Malatya Büyükşehir Belediyesine yazı yazdığını ama 2 yıldır herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getirdiler.
Hiç bir çözüm bulamadık
Mahallede yarım bırakılan parke çalışması olduğunu ifade eden Nergis, "Sitemizin bitişiğindeki cami yeri olarak ayrılan yere hiç bir işlem yapılmadı, diğer taraflar kilit taşla yükseltildiği için yukarıdan gelen bütün yağmur suları, sitenin kapısından içeriye doluyor. Elimizden geldiği kadar o kısmı doldurmaya çalıştık amma hiç bir çözüm bulamadık. Bu sorunu Yeşilyurt Belediye Başkanlığına yazdım defalarca, ama henüz bir cevap alamadım. Yukarıdan gelen yağmur suları boş alana doluyor o da siteye basıyor. Burası artık toprakla mı, mucurla mı, kilit taşı ile mi dolar aynı seviyeye çıksın ki, bu su gide bildiği yere kadar gitsin. Yağmur yağınca olduğu gibi buraya doluyor, çocuklar buranın içinde yüzüyor. Bununla ilgili elimizde videolarda var. Biran evvel buranın çözülmesi lazım" dedi.
Rezillik diz boyu
Park alanı ile ilgili sıkıntıları dile getiren Nergis, iki yıldır belediyeye başvurduklarını bir sonuç alamadıklarını söyledi. Nergis, "Çimlerin hepsi kurudu, ağaçların hepsi kurumak üzere. Burası Özalper bölge parkı adı altında yapıldı. 4 tarafı 1,5 metre taş duvarla çevrili olduğu için insanlar buraya girmekte imtina ediyor. Burası fuhuş yapanların, esrar içenlerin, her türlü rezillik yapanların mekânı haline geldi. Ben bu yerlerin kaldırılması hususunda büyükşehir belediyesine 3 defa yazı yazdım. Bana verilen cevapta, 'Burası proje halinde, uygun bir şey yapılacak' dediler. Hatta öğrendiğimiz kadarıyla buraya özel çocuklar için bir eğitim merkezi yapılacağını duyduk. Ama ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz. Gördüğünüz gibi burası atıl vaziyette. Her gün burada fuhuş yapan insanları kovalıyoruz. Hayatımız tehlikede. Rezillik diz boyu. Burası Büyükşehir'in mülkü olduğu için büyükşehir belediye başkanlığımıza yazımızı yazdık, cevabını bekliyoruz. Duvarların ve burada bulunan atıl binanın yıkılmasını ya da restore edilmesini istiyoruz. 10 gün önce burasını yaktılar. Belediyeden ekip çağırdım buraları söndürdüler. Devlet 700-800 bin lira buraya para harcadı. Yazık günah ya. Bina içerisinde bulunan kombileri söktüler yakaladık götürdük teslim ettik. Şu ağaçlara, çimenlere yazık değil mi? çimler hep kurudu. Bu sene hiç sulanmadı. Eskiden büyükşehir belediyesine bağlı ekipler gelir sulama yaparlardı. Bu sene onu da sulamadı. Buranın evveliyatını da bildiğimiz için yapılan işe zamanında çok sevindik. Komşularımız, insanlar burada bir parktan istifade edecekti. Başımıza bela aldık. Biran evvel buranın park haline getirilmesini istiyoruz. İnsanlar tek başına çocuğunu alsın gelsin şuralarda eğlensin" diye konuştu.