İYİ Parti basınla kahvaltıda buluştu

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı, kentteki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, İYİ Parti Malatya İl ve ilçe kongrelerinin Şubat ayı itibariyle başlayacağını belirterek, İlçe kongrelerimizi 1 Şubat 2 Mart aralığında bitireceğiz. Nisan ayında da il kongremizi gerçekleştireceğiz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti basınla kahvaltıda buluştu

Kentteki özel bir restoranda düzenlenen kahvaltıya, İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Kahvaltı öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan  Özdal, İYİ Parti Malatya olarak bugüne kadar kongre gerçekleştiremediklerini hatırlatarak, “Bunun sebebi parti kuruluşundan hemen sonra yapılan 2018 genel seçimleri, baskın seçim olmuştu öncesinde kongresini yapamayan illerden birisiydik birçok parti il başkanlığında olduğu gibi. Parti genel seçimlerden çıktıktan sonra bir genel kongre sürecine girmişti 2018 yaz aylarında daha sonra parti içine alınan bir karardan dolayı partinin yeni baştan yapılanması amacıyla bütün il teşkilatları istifa etmişti ve tekrar atamayla göreve gelmiştik bu süreç bir türlü kongre yapmamızı engelledi. Akabinde yerel seçimlere girdik biliyorsunuz 2019 Mart seçimlerinden sonra biz İYİ Parti kongrelerini yapmayı planlıyorduk genel merkezimizin planları da buydu ama tekrarlanan İstanbul seçimleri ve arkasındaki süreçte maalesef kongrelerimizi gerçekleştiremedik ama bugün iftiharla açıklıyorum İyi Parti Malatya İl Kongresi genel merkezimizin talimatıyla Şubat ayında başlayacak. Bütün ilçelerimizi 1 Şubat 2 Mart aralığında bitireceğiz ve Nisan ayında da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Bunun arkasından da İyi Parti'nin büyük Kongresi Mayıs sonu gibi gerçekleştirilecek. Malatya da bu toplantıda bunu deklere ediyorum tarihleri genel merkezimize bildirdik oradan gelecek talimat üzerine de ilanlarını yapıp Seçim Kurulu indinde gerekli işlemlerimizi başlatacağız" diye konuştu.

Yapılan her güzelliği alkışlayacağız

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Özdal, “Birçok sıkıntı var. İç sıkıntılar, dış sıkıntılar, dünya ekonomisi, dünya siyaseti gibi her konuda büyük açmazlarımız var. Geçen pazartesi Ankara'da genel merkezimizin öncülüğünde gerçekleştirilen bir çalıştay vardı. Suriyelilerin durumu ile ilgili. Biliyorsunuz ki Malatya'da Suriyeliler konusunda Türkiye'de hem nüfus yoğunluğu olarak Suriyeli sığınmacı sayısı olarak hem de bunların toplumsal hayattaki etkileri bakımından  sıkıntı yaşayan illerden birisi. Malatya içine yerleşen veya burada barınmaya çalışan Suriyeliler haricinde bir de konteyner kentimiz vardı. Konteyner kentimiz 2019 yılı başlarında kapatıldı ve burada yaşayan insanlar da bir şekilde Malatya'da yaşamaya çalışıyorlar. Bu çok sıkıntılı bir süreç ben sizlerle bu çalıştayımızın sonuç bildirgesini ve raporlarını paylaşacağım. Burada Malatya için alabileceğimiz çok büyük dersler var çıkarabileceğimiz çok büyük sonuçlar var. Hakikaten bu sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğine inanıyoruz. İYİ Parti olarak da biz her zaman şunu savunuyoruz. Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar güvenli bir şekilde kendi vatanlarında yaşamalıdır. İnşallah burada yeni bir sayfa açacağız. Malatya İYİ Parti olarak yapılan her güzelliği alkışlayacağız. Her yanlışlık konusunda da söyleyecek bir lafımız ve çözüm önerimiz olacak" şeklinde konuştu. 

Bireysel hareket etmeyeceğim

Aday olacak mısınız? sorusuna da cevep veren Özdal, “Bu kararı alırken ben bireysel hareket etmeyeceğim benim bir yönetim kurulum ve yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarım kurucu üyelerdir. Bu üyelerimizle istişarelerimiz devam etmektedir.  Benim bu partinin kuruluşundan benden belki de daha fazla emeği geçen her arkadaşımın tek tek görüşünü alarak hareket etmek gibi bir düşüncem var. Bireysel ihtiraz ve hırsla hareket etmeyeceğiz. İYİ Parti olmadığı zaman da Sayın Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in arkasında yürüdüm. Onunla beraber eski aidatımız olan partimizden koptuk ve bu yeni partiyi beraber kurduk, bütün arkadaşlarımla beraber kurduk ve kiremitleri tek tek biz elimizle buraya döşedik. Burada bir kiremit benim 1 kiremit diğer arkadaşımın hepimizin emeği var bu emeğin karşılığında istişare etmemiz gerekiyor ve onların kararı benim için çok önemli. Şuandaki ön istişarelerimizde adaylık noktasında böyle bir şey görünüyor ama ben net açıklamayı bütün arkadaşlarımla görüştükten sonra yapacağım" sözlerine yer verdi.