İyi ki kapanmamış

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 'Malatya Şeker Fabrikasının kapanmamış olmasının ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Fabrikamız çalışırken, Yazıhan Ovamızda da şeker pancarı üretiliyor' dedi.

İyi ki kapanmamış

Büyük bir gurur duydum

Malatya'da, Yazıhan Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen Bitkisel Üretimin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, makine parkı açılışı ve tarla günü etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan Çalık, traktöre binerek pancar hasadı yaptı. Çalık, “Yazıhan Ovasına su verdik, toprağı bereketlendirdik ve bu ovada ilk defa sezonda 200 bin ton şeker pancarı üretiyoruz ve bu Malatya Şeker Fabrikasında üretime dönüyor. Yazıhan Ovası’nda bugün gelinen noktada çok büyük bir gurur duydum” dedi.

Üretim 245 bin tona ulaştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanı Mehmet Hasdemir de ülkede ihtiyaç duyulan şekerin tamamının yerli ve milli üretimle temin edildiğini söyledi.  Malatya genelinde şeker pancarı üretiminin 245 bin tona ulaştığını dile getiren Hasdemir, "Yazıhanlı çiftçiler bugün dünyada pancar üreten diğer ülkelerin üzerinde bir performansla pancar üretmektedir. Bu üretimin sonucu olarak Malatya Şeker Fabrikası son 20 yılın rekoru sayılabilecek bir üretime ulaştı. 2018-2019 pazarlama yılında 36 bin 810 ton olan şeker üretimi yüzde 63 artışla 60 bin tona ulaştı. Fabrika Malatya'ya büyük ekonomik katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.