İttifak yok

AK Parti ile MHP Malatya'nın ilçelerinde ittifak yapıp-yapmayacağı merak konusu olmuştu. Bu soruya yanıt veren AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 'Bizim il düzeyinde böyle bir ittifak talebimiz olmadı. İl Teşkilatı ile veya yerel teşkilatlarla böyle bir görüşmemiz olmadı' dedi.

İttifak yok

İTTİFAK TALEBİMİZ OLMADI

Başkan Koca gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'da MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Bizim il düzeyinde böyle bir ittifak talebimiz olmadı. İl Teşkilatı ile veya yerel teşkilatlarla böyle bir görüşmemiz olmadı. 3 büyükşehirde AK Parti, MHP adayını destekleyecek. Diğer 27 Büyük Şehirde ise MHP'nin, AK Parti adaylarını destekleyeceklerini deklare ettiler. Söz konusu destek olan bu illerimizde ilçeler bazında da ittifak görüşmeleri yapılacaktır. Belki ittifak sağlanan ilçelerimiz olacaktır ama şuanda Malatya'da da böyle bir konu söz konusu değil” diye konuştu.

LİSTE CUMHURBAŞKANININ ONAYINDA

Bir basın mensubunun, “Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın Battalgazi Belediyesine aday adayı olduğu” iddialarını sorması üzerine Başkan Koca, “Başkanımızın öyle bir düşüncesi yok. Bu konuda bir sürpriz ile karşılaşmamız söz konusu değil diye ümit ediyoruz. Sayın başkanımızın öyle bir talebi arzusu olmadı” diyerek cevap verdi. Koca, ilçe belediye başkan adayları ile ilgili isim listesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayında olduğunu ifade ederek, “Umuyoruz ki yeni yıla kalmadan adaylarımız açıklanır” dedi.