İtfaiye uyardı

Hava sıcaklığının giderek arttığı Malatya'da ot, anız, çatı yangınlarına karşı vatandaşları uyaran Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, 'Yaz aylarında yangın sayısında artış gözleniyor. Bütün büyük yangınlar, küçük bir kıvılcımla başlıyor. Bu kıvılcım bahçelere, evlere hatta köylere sıçrayabiliyor. Bunun için hiç bir yangın küçümsenmemeli. Gördükleri en küçük yangını 110 ihbar hattından bize ihbar etsinler' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İtfaiye uyardı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, ot, anız, çatı yangınlarıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Avcı,  bu yıl bahar aylarındaki yağışlardan dolayı bölgede yabancı otların büyüdüğünü bu durumun tehlike arz ettiğini söyledi.

Cam cisimleri toprağa gömün

Haziran ayıyla birlikte sıcaklıkların artmaya başladığını söyleyen Acar, "Bahar aylarındaki yağışlardan dolayı, çevremizdeki bilhassa kırsalda yabancı otlar büyüdü. Otların bu yıl fazla tehlike olacağından korkuyoruz. Onun için değerli hemşerilerimizde kendi bahçe ve arazilerindeki bertaraf etmelerine tavsiye ediyoruz. Özellikle cam cisimleri toprağa gömmelerini tavsiye ediyoruz. Piknikçi kardeşlerimizden ateşi söndürmeden piknik yerlerinden ayrılmamalarını istiyoruz. Herkese sigarayı içmemeyi tavsiye etmekle beraber hassaten seyir halindeki vatandaşlarımızın sigara izmaritlerini camdan atmamalarını tavsiye ediyoruz. Aracın hızından dolayı o izmaritin nereye gideceği belli olmuyor, bu da yangına sebebiyet verebiliyor. Tedbirleri aldığımızda inşallah büyük sıkıntıları bertaraf etmiş olacağız. İtfaiye teşkilatı hazırlıklarını yapmış durumda. Vatandaşlarımızla el ele vererek, yangınların önüne geçeceğiz. Bugüne kadar 3, 4 tane buğday, arpa yangınları oldu. Bu dönem hassas bir dönem. Arpa ve dönem hasada yakın kurumuş bir noktadalar. Mutlaka hep beraber hem maddi olarak hem de manevi olarak tabiattaki canlılara son vermemek için tedbir almaya ve dikkatli olmaya davet ediyorum" diye konuştu.  

Büyük yangınlar, küçük bir kıvılcımla başlar

Acar, bütün büyük yangınların, küçük bir kıvılcımla başladığını vurgulayarak, "Ot yangınları diye başlar ama takdir edersiniz hiç bir yangın yerinde durmaz. Bu kıvılcım bahçelere, evlere hatta köylere sıçrayabiliyor. Bunun için hiç bir yangın küçümsenmemeli. Vatandaşlarımız, şu konuda bize yardımcı oluyorlar. Gördükleri yangını bize ihbar ediyorlar.  Gördükleri en küçük yangını 110 ihbar hattından bize ihbar etsinler. Bazen ücret talep ederler diye şüphe eden vatandaşlarımız var.  Kimseden ücret talep etmiyoruz.  Tamamen büyükşehir belediyesinin hizmeti. Yangın görüldüğü andan itibaren bizi arasınlar.  Mümkünse canlarını tehlikeye atmadan müdahale etsinler. Biz gelir yangın sönmüş ise, kendilerine teşekkür ederiz. Ama eğer baştan aramazlarsa, yangın büyüyüp kontrolden çıktıktan sonra ararlarsa,  yangının ciddi manada zararlara yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu.