İşsizlikle beraber yoksulluk başlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin öncelikle çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu vurgulayarak, 'Korona'dan sonra işsizlikle beraber bir yoksulluk başlayacak. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Türkiye maalesef gerçek gündemi değil, yapay gündemleri tartışmaya devam ediyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşsizlikle beraber yoksulluk başlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba basın mensuplarına Malatya ve Türkiye gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ağbaba, koronadan sonra işsizlikle beraber bir yoksulluk başlayacağını öne sürdü.

Bir basın mensubunun erken seçim olacak mı sorusuna yanıt veren Ağbaba, erken seçimden kaçmadıklarını söyledi. Türkiye’nin öncelikle çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Korona’dan sonra işsizlikle beraber bir yoksulluk başlayacak. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Türkiye maalesef gerçek gündemi değil, yapay gündemleri tartışmaya devam ediyor. Bir gün bakıyorsunuz, iktidarın yaratmış olduğu bir söylemle bir şey tartışıyorsunuz, başka bir gün hiç gündemde olmayan başka bir şey tartışıyorsunuz. Hükümet suni gündemleri tartışmaya devam ediyor, Türkiye’de gerçek gündemin tartışılmasını istemiyor. Gerçek gündem, işsizlik, yoksulluk, doların 7 lira olması, insanlar açılıktan sokağa çıkamaz durumda. Bugün Türk İş’in açıkladığı rakamlara baktığınız zaman açlık sınırı asgari ücretin maalesef çok altında. Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına baktığınız zaman asgari ücretin ne kadar eridiğini görüyoruz. Hükümet gerçek gündemin tartışılmasını istemiyor. Bir gün bakıyorsunuz İzmir’de kendi organize ettiği İzmir’deki Belediye Başkanımızın hiçbir dahili olmadığı camilerde ‘Çav Bella’ söylenmesini gündeme getiriyor ki, bu tamamen gündem değiştirmeye yönelik. Bizim gündemimiz yoksulluk, işsizlik" diye konuştu.

Millet İttifakı bütün Türkiye’de dimdik ayakta

Ağbaba, iktidar partisinin Millet İttifakı’nı bozmaya çalıştığını iddia ederek, "Zaman zaman Millet İttifakını suçluyor. HDP’yle iş birliği, terörle iş birliği gibi absürt suçlamalarda bulunuyor. Bizim onlara söyleyeceğimiz şey şu: Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlarken önce kendine bak. 23 Haziran seçimlerini kazanmak için MİT’in ve Emniyetin kırmızı bültenle aradığı Osman Öcalan’dan medet umanlarla, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlar bize bu lafı söyleyemezler. Onların gündemi Millet İttifakı’nı dağıtmak. Bizim görevimiz de Millet İttifakı’nı büyütmek. Çünkü buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Türkiye’nin demokrasiye, adalete, hak ve hürriyete ihtiyacı var. biz Millet İttifakı’nı büyütmek için uğraşacağız. Şu anda öyle bir sıkıntımız yok. Millet İttifakı bütün Türkiye’de dimdik ayakta. Millet İttifakı özellikle elinde bulundurduğu yerel yönetimlerle birlikte hem Türkiye’ye hem de saraya örnek oluyor. HDP bizim ittifakımızın içerisinde değil. Bunu açıkça söyleyelim. HDP’yi terörize ederek, HDP’yi hedef göstererek, şeytanlaştırarak bu ittifaka zarar vermeye çalışıyorlar. Biz yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Kumpasları bozmak bizim görevimiz

Bir taraftan kumpas kuran, demokrasiye kumpas kuran, seçime kumpas kuran bir siyaset anlayışı, bir taraftan da o kumpası çözen, o kumpası bozan bir siyaset anlayışı var' diyen Ağbaba, "Sen 2018 seçimlerinde sadece İyi Parti’yi seçime sokmamak için 24 Haziran seçimi alıyorsun, 26 Haziran’da İYİ Parti seçime girme hakkı kazanıyor, bunu yaparken iyi, demokrasiye tuzak kurarken iyi, bu tuzağı, bu tertibi bozarken kötü. Demokrasinin önündeki bütün kumpasları bozmak bizim görevimiz. Biz demokrasiye karşı kumpasları bozmak için kendimizden de fedakarlık yaparız. Türkiye’de demokrasiye, seçimlere, temsile kumpas kurmaya çalışacaksın, ondan sonra CHP’yi suçlayacaksın. Biz kirli bir alışverişin, tertibin içerisinde asla olmayız. Biz korku, çıkar için değil, biz milletin geleceği, demokrasi, hak ve hukuk, adalet için iş birliği yapıyoruz. Asla kirli bir tezgahın içerisinde olmayız" ifadesini kullandı.