İslam dünyası sahipsiz

Saadet Partisi'nin Malatya Battalgazi ilçesinin kongresine katılan Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İslam dünyasının içinde yaşadığı durumu 'Sahipsizlik' olarak değerlendirdi. Tongüç, 'İslam Birliği'nin kurulmasını sağlanmalı. O nedenle üzerimizde büyük bir yük var' dedi.

İslam dünyası sahipsiz

Partisinin Malatya Battalgazi ilçesinin 7. Olağan Kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Barış Pınarı Harekâtı’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bu harekâtın akamete uğramaması için ABD başta olmak üzere Siyonist AB ve diğer batı güçlerine güvenilmemesi gerektiğini önemle vurgulayan Tongüç, “Rabbim Suriye sınırları içerisinde mücadele etmekte olan askerlerimize yardım etsin, Rabbim askerlerimizi muzaffer eylesin” dedi.

Rabbim askerlerimizi muzaffer eylesin

Partisinin Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen kongrede dünya ve Türkiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Tongüç, Yıllardır Suriye’de yaşananları anlattı. Büyük Ortadoğu Projesinin bir Siyonist Proje olduğunu hatırlatan Tongüç, Terör Koridoru olarak adlandırılan bölgede buna müsaade edilmemesi için Türkiye tarafından gerçekleştirilen ilk harekâta İsrail tarafından ses verdiğini kaydeden İlyas Tongüç, “Bu son derece doğal bir durumdur. ABD eliyle bölgemizde bir garnizon devlet kurulmak isteniyordu. Bu devlet hem Türkiye’yi meşgul edecek, hem İran’ı meşgul edecek hem de bölgeyi meşgul edecekti. İsrail’in bölgede genişlemesini sağlayacaktı. Türkiye, İsrail’in planlarını altüst eden bir adım attı. Türkiye, bu noktada ABD ve AB’ye karşı dikkatli olmalıdır. Barış Pınarı Harekâtı’na katılan güvenlik güçlerine sağ salim gidip dönmelerini temenni ediyoruz. Milletçe askerlerimizle beraberiz. Şehit olan sivil ve askerlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Rabbim Suriye sınırları içerisinde mücadele etmekte olan askerlerimize yardım etsin, Rabbim askerlerimizi muzaffer eylesin” diye konuştu.

Milli Görüş ayağa kalkmalıdır

Dünya ve bölgemizde yaşanan sürecin önemini çok iyi bildiklerini belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ülke genelinde ve İslam dünyasında birlikte hareket edilmesi ve dayanışma içerisinde bulunulmasının önemini vurguladı. İslam dünyasının içinde yaşadığı durumu “Sahipsizlik” olarak değerlendiren Tongüç, Milli Görüş tarafından İslam Birliği’nin kurulmasının önünün açılması için kurulan D-8’i hatırlatarak, “Türkiye’nin yanlış yönetilmesi ve uygulanan politikalar neticesinde geldiğimiz nokta ortadadır. Biz Milli Görüşçüler olarak bu milleti yok etmek isteyenlerin oyunlarını çok iyi biliyoruz. Onların karşısında ayakta olan, karşı çıkan, mücadele eden tek camia Milli Görüş camiasıdır. ABD başta olmak üzere AB ve batının emellerine engel olan, hedeflerinin önündeki en büyük engel olan Milli Görüş, biran evvel ayağa kalkarak yapılmasını yapmalı, İslam Birliği’nin kurulmasını sağlamalıdır. O nedenle üzerimizde büyük yük vardır” şeklinde konuştu.

Oyunlar çok büyük, uyanık olmalıyız

Türkiye’’nin atıl hale getirdiği D-8 kur nu artık harekete geçirmesi gerektiğini belirten İlyas Tongüç, ardından D-60’ın kurulması, hemen akabinde ise İslam Birliği’nin kurulmasının zorunluluk olduğunu söyledi. İslam coğrafyalarında yaşananların ve gelecekte de Türkiye ile İran’ın da yaşayacağı sorunların bir tek bu yolla kurtulacağına dikkat çeken Tongüç, “Siyonist planların gerçekleşmemesi için Türkiye’nin ayağa kalkması ve İslam ülkelerine liderlik yapması gerekir. Uygulanmak istenen Siyonist projelerini çöpe atması lazım. İslam dünyasına göz dikmiş bela büyük, uyanmamız ve bir olmamız, birlikte olmamız lazım. Oynanmak istenen oyun çok büyük. Bu oyunları bertaraf etmemiz lazım” dedi.

İslam Birliği kurulacak, mazlumlar kurtulacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay,  Siyonist batının tek hedeflerinin İslam dünyası olduğunu söyledi. İslam coğrafyalarında artık işgal ve katliamların son bulması için İslam Birliği’nin kurulması gerektiğini dile getiren Canbay, “Batı, İslam Birliği’nin kurulmaması için bütün gücüyle engel olmaya çalışıyor. Milli Görüş’ün en büyük projesi olan ve İslam birliğinin önünü açan D-8’i kurmuştur. Ancak basiretsiz İslam ülkeleri yöneticileri ile batı İslam Birliği’nin önündeki en büyük engeldir. Uygulanan yanlış politikalar ortadan kalkmadıkça, Saadet Partisi, Milli Görüş işbaşına gelmedikçe İslam Birliği kurulamayacak. Biz Milli Görüşçüler olarak üzerimize düşeni yerine getirerek iktidara getirmek zorundayız. Milli Görüş ile birlikte İslam Birliği kurulacak, İslam coğrafyaları ve mazlumlar rahata erecektir” diyerek konuştu.

Milli Görüş 50 yıldır görevini yaptı

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Cemali Marasalı ise yaptığı konuşmada, “Ümmetin ve milletin bugünkü sıkıntıları yaşamaması için 50 yıldan buyana uyarı görevini yapan Milli Görüş Harekâtının 50. Yılını tebrik ediyorum. Bu ümmetin içinde her daim, bu davayı savunan ve ayakta tutan bir zümrenin olmasını diliyorum. Battalgazi kongremizde görev alan herkesi teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu sömürü düzenini değiştirmek için mücadele ediyoruz 

Saadet Partisi Battalgazi ilçe Başkanı Hüseyin Berk Kongrede yapmış olduğu konuşmada: “Hak- Batıl mücadelesinde Hakk’ın safında yer aldıklarını, insan emeğini sömüren bu faizci kapitalist sistem yerine adil bir düzen için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz 50 yıldan beri istikametten taviz vermeden devam ediyor ve devam edecek.” şeklinde konuştu.  Kongrede siyası konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimde Hüseyin Berk ve çalışma arkadaşları Battalgazi İlçe yönetimine getirildi.