İŞKUR binası ne zaman bitecek

2015 yılında güçlendirme kapsamına alındıktan sonra boşaltılan 2019 yılı içerinde ihalesi yapılarak güçlendirme çalışmalarına başlanan İŞ KUR binasının ne zaman tamamlanarak hizmete açılacağı merak ediliyor.

İŞKUR binası ne zaman bitecek

İki ayrı binada hizmet

Malatya için yaşamsal önem taşıyan projeleri hayata geçirmemelerinin nedenini ödenek yokluğuna bağlanırken, kiralara ödenen yüz binlerce lira kamunun parası hoyratça savruluyor. Kendi binası olmasına rağmen Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 4 yıldır kirada. Vatandaş iki farklı binada hizmet veren Müdürlüğün hizmetleri sağlıklı işlemediğini dile getiriyor. Mevcut binanın 2 ayrı binada hizmet vermesi, personel ve iş gücünün günden güne artması nedeniyle yer sıkıntısı yaşandığı İŞKUR’a başvuran işçi ve iş arayanların da şikâyetlerine neden olmaya başladı.

Akıbeti kütüphane gibi olmasın

Mühendislerin, yüzde 50’ye yakın dayanıksız raporu olduğu belirtilen bina için güçlendirme değil yıkım daha ekonomiktir’ şeklindeki önerilerine rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan güçlendirmenin depremsel açıdan ne kadar sağlıklı olacağı merak ediliyor. İŞKUR binasının aynı dönemde güçlendirme yapıldıktan sonra yıkılan kütüphane binasının akıbetine uğramasından korkulduğu dile getiriliyor.