İşbirliği şart

Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Sis, üniversite-sanayi işbirliğinin bir an evvel etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İşbirliği şart

Sis, işlerinin eğitim olduğunu ifade ederek, fakülte çalışmalarından örnekler vererek hem eğitime hem de ülke ekonomisine katkı sunduklarını vurguladı. Sis, “Mühendislik fakültemizin daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece birkaç bölümün değil de bütün bölümlerin, bütün hocalarımızla beraber bir araya gelmemiz ve sonra sanayiye gitmemiz gerektiğine inanıyorum.  Böylece daha ülke ekonomisine daha büyük katkılarımız olur. Bizim işimiz eğitim ama tek işimiz de eğitim vermek değil. Burada Üniversite sanayi işbirliğine özellikle vurgu yapmak istiyorum.  Ülkemizin ihtiyacı da budur.  Gelişmiş ülkelerde üniversite-sanayi kesinlikle kopuk olmuyor e bizim de böyle olmamız lazım. Bunun için de bu konuda da çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Sanayi Bakanlığı'nın projesi

Bu tür çalışmalarının öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte yürütülmesinin hem üniversite hem de sanayi açısından önem arz ettiğini Sis, “Bilimsel araştırmalarda olduğu gibi Üniversite-Sanayi işbirliği ile de yayınlarda da projelerde çalışmalarımızda da arttırmaya Kaliteyi düşürmeden öğrencileriniz de ihmal etmeden sanayiye de destek olmaya çalışıyoruz. Sanayideki, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği’ dediğimiz ‘KUSİ’ programı var. Bu proje Sanayi Bakanlığı'nın bir projesidir. Projenin Malatya temsilcisi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr Davut Hanbay eğitim öğretimden taviz vermeden Kamu Üniversite Sanayi işbirliği sağlamak için yoğun bir tempo ile çalışıyor. Kamu kuruluşlarına proje yazma eğitimi, hangi projeler var, destek verenle, tekno yatırım yapma, yeni ürünler üretme konularındaki hakları ve girişimcilik hakkında bilgi veriyor. Ar-Ge merkezleri oluşturulması yönünde onları teşvik ediyor. Ve paydaşları bir araya getirerek çalışmalarını yürütüyor” diye konuştu.