İnsanlık katlediliyor

Milliyetçi hareket Partisi(MHP) Kadın Kolları tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, Doğu Türkistan'da yaşanan katliama dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Selma Çiçek, 'Doğu Türkistan'da insanlık katlediliyor, insan hakları savunucuları nerede?' dedi.

İnsanlık katlediliyor

Doğu Türkistan'da yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla MHP il kadın kolları tarafından Soykan Meydanında resim sergisi etkinliği gerçekleştirildi.

Vahşete sessiz kalan insan hakları savunucularını kınıyoruz

Etkinliğin açılışında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Selma Çiçek, insan hakları savunucularına ateş püskürerek, "İnsan hakları evrensel bildirgesinin kabul edildiği 10 Aralık 1948'den beri her 10 Aralık günü insan hakları günü olarak kutlanmaktadır. Kınıyoruz, PKK'yı, PYD'yi besleyip palazlandıran Türk'ün birliğine, varlığına, kınalı kuzularını katledip kıydıran sözde insan hakları savunucularını kınıyoruz. Anadolu'da karabağ'da, Hocalı'da Türk'ü katledip soykırım yapan Ermenileri ve buna sessiz kalan sözde insan hakları savunucularını kınıyoruz. Kırımlı soydaşlarımızı vatanlarından kopartarak insanlık dışı eziyetlerle sürgüne gönderenleri ve bu vahşete sessiz kalan sözde insan hakları savunucularını kınıyoruz. Kerkük'te, Doğu Türkistan'da soydaşlarımıza insanlık dışı eziyet ve zulüm edenleri ve bu duruma sessiz kalan sözde insan hakları savunucularını kınıyorum. Türk olunca, sözde insan hakları savunucularının gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal ve vicdanları kapkara oluyor" dedi.

Çin Devleti sistematik katliamlar gerçekleştirmekte

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ise,  yaklaşık 200 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyrettiğine dikkat çekerek, “Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir.  Türkmen soydaşlarımız toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkencelere maruz bırakılmaktadır. Ne hikmetse bu vahşet, basın yayın organlarının ilgisini çekmemekte, birçok basın kuruluşu için akan Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır. Çin yönetimi bugün yaptıklarının yarın hesabının sorulmayacağını sanıyorsa büyük bir yanılgı içindedir. Tarih tekerrürden ibarettir. Çinliler geçmişte de Türkleri sindirmek için her türlü hileyi göstermekten geri kalmamıştır. Lakin Türk bunların hesabını soracak bir Kürşad’ı sinesinden çıkarmayı daima başarmıştır. Yecuc Mecuc kavminin kalıntıları ordaysa Yafes’in soyu buradadır. Kendini “göğün oğlu” gören Çinli prenslerin bakiyeleri oradaysa gökleri ve yerleri yaratan yüce Allah’ın askerleri buradadır. Mao’nun çocukları oradaysa Bilge Kağan’nın torunları buradadır.

Yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz

Birleşmiş Milletler'in, egemen güçlerin siyasi, ekonomik ve ideolojik emellerine alet olmak için değil; adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği tüm ülkelere sağlamak için var olduğunu söyleyen Avşar, “Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.   Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak insanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden Birleşmiş Milletler Örgütünü, Doğu Türkistan’da yaşanan bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz.  Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, örgüt ve ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Al bayraktan gök bayrağa selam olsun. Varolsun Türkistan” sözlerinde bulundu.