İmar sorunu bitirilmeli

Çevreyolu altındaki bölgelerin en önemli sorunun imar olduğunu ifade eden AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı, bu dönemle birlikte çevreyolunun altındaki imar sorununun tamamen bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kahtalı, 'İmar çalışmaları bittikten sonra oradaki vatandaşlarımızın kendi arazilerini iyi şekilde değerlendirerek, Malatya'nın kentsel dönüşümüne katkı sağlamış olacaklar' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İmar sorunu bitirilmeli

AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı beraberinde Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, İl Başkan Yardımcısı Enis Aydoğan ile birlikte gazetemiz Net Haber'i ziyaret etti. Ziyarette, Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Kahtalı, Çevreyolu altındaki bölgelerin geliştirilmesi ve gerçek değerine ulaşabilmesi için bir an önce imar planının tamamlanması gerektiğini söyledi.

Malatya'nın gelişimine katkı sunacak

Kahtalı, Net Haber Gazetesine tarafsız, doğru ve gerçekten kamuoyunu ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek yayıncılık anlayışından dolayı teşekkür etti.  Çevreyolunun altının Malatya için çok uzun yıllar ihmal edildiğini vurgulayan Kahtalı, “Bunun giderilmesi konusunda 2014 yılında Malatya Büyükşehir olduktan sonra büyük gayret ve çabalar oldu. Bu çabalar öncelikle Yeşiltepe bölgesinde Orduzu, Elmasuyu, Hançukur, Hanımınçiftliği, Dilek, Taştepe, Melekbaba gibi bölgelerde önemli hizmetler yapıldı. Gerek ışıklandırma, kaldırım, yol çalışmaları gerek alt yapı çalışmaları olsun. Artık bu dönemden sonra o bölgelerde imarın tamamen bitirilmesi gerekiyor. İmar çalışmaları bittikten sonra oradaki vatandaşlarımızın kendi arazilerini iyi şekilde değerlendirerek, Malatya'ya hem kentsel dönüşümüne katkı sağlamış olacaklar hem de oradaki vatandaşlarımız oturumlarını düzeltmiş olacaklar. Şuan Allah korusun bir deprem olsa o binaların hiç biri depreme dayanıklı değil o yüzden belediyelerimizin çok hızlı bir şekilde çevre yolu altının imarını bitirmesi gerekiyor. Battalgazi Belediye Başkanımızla beraber Orduzu Mahallesini ziyaret ettiğimizde başkanımız orada ifade etti. 1/ 5000'lik plan şu anda hazırlanmış durumda. şuan askıda bir kaç itiraz olduğu söyledi. Onları da çözdükten sonra çevreyolunun altının imar sorunu çözülmüş olacak. Malatya'nın gelişimine katkı sunacak" diye konuştu.

Hızlı tren projesi onaylandı

Kuzey Kuşak Çevreyolu ve hızlı tren projelerinin devamlı dile getirildiğini kaydeden Kahtalı,  “Devamlı takip ettiğimiz bir konu. Hızlı tren konusu tabi ülkemizin AK Parti iktidarı döneminde tanışmış olduğu ve bundan sonrada bütün Türkiye'nin bu ağlarla tanışacağı bir projesi.  Malatya bu projenin içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya bakış acısını herkes çok iyi biliyor. Malatya çok sevdiği bir il. Önemli olan projenin onaylanmasıydı. Proje onaylandı. Allah nasip ederse 2023' e kadar bu iş başlamış ve bir noktaya kadar getirilmiş olacak. Ulaşımın olduğu yerde ticaret, gelişmişlik ve etkileşim olacak. Bu ilimizin gelişmesine katkı sunacak. O yüzden bütün arkadaşlarımızla birlikte hızlı tren projesini yakinen takip ediyoruz. Çevreyolu konusunda her seferinde dile getiriyoruz. Şu anda ikinci bir şantiye daha kuruldu. Bizim özellikle talebimiz merkezdeki 13 km'lik yerin öncelikle hallonulması gerekiyor. Daha sonra 54 km kalan kısmından iki ayrı parçadan tamamlanması talep etmiştik. Öncelikle şehir merkezindeki 13 km'lik yol bir an önce bitirilecek Malatya'mız inşallah nefes almış olacak" şeklinde konuştu.

Sanayiyi taşımak istiyoruz

Kahtalı, Malatya'daki askeri alanlarla ilgili milletvekilleriyle birlikte Milli Savunma Bakanını ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Yapmış olduğumuz ziyaret çok olumlu geçti ve protokol aşamasına geldi. Belediyemizin hazırladığı protokol çerçevesinde inşallah o alanlar bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlar sanayiyi taşımak istediğimiz alanlar. Önce belediyeye devredilecek daha sonra TOKİ iş birliğiyle hem Özsan Sanayi Sitesinin hem de Yeni Sanayi Sitesinin o bölgeleri taşınması içinde alt yapı hazırlayıp TOKİ işbirliğiyle burayı esnaflarımıza kazandıracağız. Buradaki sıkışıklığı da aşmış olacağız. Bu anlamda hiç bir sorun kalmadı. Şuanda protokol imza aşamasında bunun için gerekli tahkikatı yapıyoruz. Büyükşehir'in hazırladığı projeyi inşallah oraya sunacağız" dedi.

İyi hizmet edecek teşkilatlar görevde olacak

AK Parti'nin büyük kongreye gitmek üzere çalışmalara start verdiğini söyleyen Kahtalı, “Şuan için beldelerdeki atamalar yapılıyor. Bazı ilçelerin yenilenmesi gerçekleşti. Genel anlamda baktığımız zaman kongre süreçleri Ocak ayında ilçe kongrelerimiz, Haziran-Temmuz gibi il kongrelerimiz gerçekleştirecek. Bununla ilgili hangi illerimiz değişecek, devam edecek kararı Sayın Cumhurbaşkanımız ait. Cumhurbaşkanımız değerlendirme yapıyor daha sonra bizden de fikir alacaktır muhakkak. İnşallah Malatya'mıza hizmet edecek ekiplerimiz teşkilatlarımız devam edecek. Cumhurbaşkanımızın vereceği kanaate bağlı. İnşallah iyi hizmet edecek teşkilatlar görevde olacak" yorumunda bulundu.