İkramiye eridi

Ramazan Bayramı öncesi emeklilere verilen ikramiyenin yüksek enflasyon karşısında adeta eridiğini belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul Ve Yetimleri Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, ikramiyelere enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini söyledi.

İkramiye eridi

Ramazan Bayramı öncesi emeklilere verilecek ikramiyenin yüksek enflasyon karşısında değer kaybına uğradığını belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul Ve Yetimleri Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, ikramiyelere yapılacak artışların sistemli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Tangüner, “Emekli aylıklarına yapılan artış oranında bayram ikramiyelerinin miktarı da artırılmalı. İkramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını istiyoruz” dedi

Bu para ihtiyacımızı karşılamaz

Dernek binasında Ramazan bayramı öncesinde emeklilere verilecek ikramiye ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tangüner, ikramiyelere yapılacak artışların sistemli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Tangüner, “Biz ikramiyelerle ilgili farklı bir ücret talep ediyorduk.  En azından ikramiyeye enflasyon farkıyla birlikte 250-300 lira bir ek parayı talep ediyorduk fakat maalesef yapılan şey geçen sene verilen bin lira gene aynı şekilde devam ediyor. Enflasyon malumunuz üzere yüzde 25-30 civarında seyrederken bize aynen bin lirayı verecekler hiç yoktan iyi. Emekli maaşının verileceğini de söylediler. Galiba maaş yatmayacak sadece ikramiyeyle bizleri avutacaklar bu para ancak bayram şekeri, tatlı bunun dışında herhangi bir ihtiyacımızı karşılamaz talebimiz ikramiyenin enflasyon verilmesi. Hayat pahalı, alım gücümüz yok emeklilerin sıkıntı içerinde maaşlar oldukça düşük bizi dinleyen yok. Nasıl olsa emekli sürekli bizim yanımızda emekliye ne verirsek sesini çıkaramayacak biz de şükrediyoruz başka ne yapalım” diye konuştu.

Hastanelerdeki randevu sistemine düzenleme yapılsın

Emeklilerin hastaneler de randevu konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren Tangüner, “70 yaşındaki bir insan randevu alamıyorum gidip, saatlerce kuyruğa giriyor sıra gelmiyor muayene olamadan evine dönüyor.  Bunun düzelmesi lazım herkes randevu alamaz yaşlı insanlar. Biz bunun için yetkililerle görüştük bir netice alamadık. Randevu sistemini bilen randevusunu alarak muayenesini oluyor. Yaşlı insanlar oraya gidip boşu boşuna bekliyor muayene olamadan geri dönüyor. Öncelik 65 yaş ve engelliler tanınıyor fakat çok uygulanmıyor çok acil olmasa muayene etmiyorlar sıkıntı var” dedi. Tangüner, yıllardır söz verildiği halde yapılmayan TOKİ evlerinin akıbetinin belirsiz olduğunu kaydederek, “Emekliye söz verilerek yapılacak TOKİ ile ilgili sıkıntının olduğunu düşünüyoruz çünkü daha önce bize söz verildi. Malatya da TOKİ de emekliye ev yapılacak diye söz verildi. Su ana kadar bir ses yok. Yeşiltepe bölgesinde bir kentsel dönüşüm var artan evler dar gelirliye ve emekliye verileceği söyleniyor. TOKİ’nin orda bir arsası var ihalesi yapıldı fakat finansman sağlayamadığı için oda beklemede. Sayın Cumhurbaşkanımızın 74 ilde emeklilere ev yapacağız 388 lira taksitle 2+1 ondan da bir ses çıkmadı. Ziraat Bankasına yazının geleceğini söylediler fakat biz takip ettik valiliğe de gittik böyle bir yazı gelmediği söylendi. En büyük arzumuz evler yapılarak tahsil edilsin zaten emekliler geçinemiyorlar” şeklinde konuştu.