İki hastane hazır bekletilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, artan Koronavirüs vakaları ile ilgili yatak/yoğun bakım konusunda bir sıkıntı yaşanmaması için Malatya'da atıl bir şekilde bekletilen Beydağı Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane'nin donanımlı hale getirilerek salgına hazır bekletilmesini istedi.

İki hastane hazır bekletilsin

Bilgiler kamuoyuna açıklansın

Dünyanın küresel bir salgın ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ağbaba, “Salgını en az zararla atlatabilmenin koşulu yeterli ve hızlı sağlık hizmetlerine erişimden geçiyor. Dünyada virüsle en son tanışan ülkelerden biri olmamıza rağmen, virüsün yayılım hızında ilk sıralarda yer almamız bir şeyleri eksik ve/veya yanlış yaptığımızın göstergesi. Şeffaflıktan uzak bir bilgilendirme süreci Türkiye’ye en az virüs kadar zarar veriyor. Hangi şehirde kaç hastanın olduğu, hangi hastanelerde kaç kişinin tedavi gördüğü varsa yoğun bakım yatağı ihtiyacı gibi bilgiler kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

‘Keşke’ dememek için 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin salgına karşı spor salonları ve miting alanlarının ihtiyaç duyulması halinde hastane olarak kullanılabileceğini ifade eden Ağbaba, Malatya’da da atıl bir şekilde bekleyen Beydağı Devlet Hastanesi ile Yeşiltepe’de bulunan Askeri Hastane’nin koronavirüs için donatılarak faaliyete geçirilmesini talep etti. Ağbaba, “İş işten geçtikten, hasta sayısı arttıktan sonra ‘keşke’ dememek için her iki hastane vakit geçirilmeden karantina hastaneleri haline getirilmelidir” ifadelerini kullandı.