İhtiyacımız vardı

Battalgazi ilçesine bağlı Niyazi, Şıkşık, Kavaklıbağ, İsmetiye mahalle muhtarları, Battalgazi Belediye Meclisin almış olduğu muhtar evinin 5 yıllığına Sağlık İl Müdürlüğüne tahsis etme kararını sevinçle karşıladıklarını belirterek, 'Gerçekten ihtiyacımız vardı. 15 yıldır Çavuşoğlu'na gidiyorduk. Alınan kararla vatandaşlar aile hekimliğine gidebilecekler' diye konuştular.

İhtiyacımız vardı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısında Niyazi, Kavaklıbağ, İsmetiye ve Şıkşık mahallerinin ortak olarak kullandığı muhtarlık binası, Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılması amacıyla 5 yıllığına Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Uzun yıllar girişimlerde bulunduk

5 mahalleye hitap edecek muhtarlık binasının sağlık merkezi olması için uzun süre girişimlerde bulunduklarını dile getiren İsmetiye Mahallesi Turan Kılavuz, girişimin meyvesini aldıklarını söyledi. Kılavuz, “2014'den bu tarafa muhtarım. 2014'den bu tarafa yapacağımız hedeflerimizin içerisinden bir tanesi de sağlık ocağıydı. Biz 4 muhtar olarak 2014 yılından itibaren Battalgazi Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeleri yaptık.  Ama maalesef, mahallede iş yeri sayısı fazla olduğu için sağlık merkezi açılmak istenmiyordu, doktorlar buraya gelmek istemiyorlardı. Nedeni ise dükkân kiraları çok yüksekti. Nüfus az olması da etkendi tabi. Muhtarlar olarak her birimizin kendi mahallelerimizde iş yerleri var. Bu nedenle bu binaya fazla gelemiyorduk.  İlk olarak burada Halk Eğitime bağlı kurs açtık. Tabi ilk olarak biz konuyu zamanın Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a, buranın sağlık merkezi olması için taleplerimizi iletmiştik. Oda 'Bizim işimiz hizmet, sağlık müdürlüğü talepte bulunsun bizde burayı onlara devredelim' demişti. Sağlık İl Müdürlüğüne konu gitti. Sağlık İl Müdürlüğü de yere geldi baktı ve olumlu yanıt verdi. Bu vesileyle Battalgazi Belediyesinden talep etti. Sağ olsun Osman Güder Başkanımız da, sağlık müdürlüğüne tahsis edilmesi yönündeki kararı meclisten geçirdi. Başta Selahattin Gürkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Muhtarlarıma da teşekkür ediyorum ayrıca. Çünkü bu çok önemli bir işti. Biz bu 5 mahalle olarak, Çavuşoğlu Aile Hekimliğine gidiyorduk. Üst geçidi, çevre yolunu geçiyorduk. Mahallemizde olan insanlarımızın da çoğu yaşlı” dedi. 

Önemli bir hizmet kazandırıldı

Kavaklıbağ Mahallesi Muhtarı Ekrem Tur ise, 4-5 mahalle için önemli bir hizmet kazandırıldığını dile getirerek, “Selahattin Gürkan Başkanımızın yapmış olduğu bu güzel eseri, 4 mahalleye muhtarlık binası olarak tahsis etmişti. Kendisine bu nedenle teşekkür ederiz. İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bizler muhtarlar olarak buranın sağlık merkezi olacağının daha iyi olacağına karar verdik. Buranın sağlık merkezi olması içinde bayağı bir mücadelemiz oldu. Herkesin katkısı olurken, Osman Güder Başkanımız da bu işin noktasını koydu. Bu iş için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4-5 mahalle için önemli bir hizmet kazandırıldı. Bundan sonraki süreçte kendi işlerimizde devam ettireceğiz. Her bir muhtarımızın mahalle içerisinde iş yerleri var” diye konuştu. 

Vali Aydın Baruş’a çok teşekkür ediyoruz

Emeği geçen herkese teşekkür eden Niyazi Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı ise, “31 Mart 2019'da yapılan seçimlerde yeni seçilmiş olan muhtarım. Niyazi Mahallesi, yani bu mahallenin muhtarıyım. Sağlık merkezi bizler ve bu mahalle için çok önemliydi. Benden önce diğer muhtarlarımız İsmetiye Mahallesi muhtarı Turan, Kavaklıbağ Mahallesi muhtarı Ekrem Bey, Şıkşık Mahallesi muhtarı Ertan Bey sağ olsunlar benden önce bu girişimleri başlatmışlar. Ağabeylerimin başlatmış olduğu bu sağlık merkezi meselesini, Malatya Valisi Aydın Baruş ile bitirdiğimizi düşünüyorum. Ayrıca AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a buraya bu merkezin kazandırılması için işleri hızlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Buranın sağlık müdürlüğüne tahsis edilmesinde emeği geçen meclis üyelerine ve Osman Güder'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.