İHH sahada

Malatya'da Vefa Sosyal Destek Grubu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan yaşlı ile ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor.

İHH sahada

İçişleri Bakanlığınca 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle evinden çıkamayan çok sayıda yaşlı vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için Valilik koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına devam ediyor.
Valilik, Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kızılay Malatya Şubesi, İHH Derneği gönüllülerinden oluşturulan ekipler, kurulan Vefa İletişim Merkezi sayesinde vatandaşların taleplerini daha hızlı gideriyor. Kentteki ihtiyaç sahibi ve yaşlıların evine giderek ziyaretler gerçekleştiren İHH gönüllüleri, onlara gıda kolisi, çay ve şeker yardımında bulundu.

Yardımlarımız devam edecek

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Vefa Sosyal Destek Grubu ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Malatya İHH İnsani Yardım Derneği olarak Vefa Sosyal Destek Grubu koordinesinde kent geneline yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. İnşallah ramazan ayı boyunca da bu yardımlarımıza devam edeceğiz” dedi. İHH ekibinden Nusret Aslan ise, Bu süreçte Malatya’da bir birliktelik ve dayanışma ruhu içerisinde çok ciddi anlamda kenetlenildiğini söyledi.