İç hastalıkları kongresi

İnönü Üniversitesi ve Malatya İç Hastalıkları Derneği işbirliğiyle, 2. İnönü İç Hastalıkları Kongresi düzenlendi. Kongrede, iç hastalıkları çatısı altında endokrinoloji, gastroenteroloji, genel dahiliye, geriatri, hematoloji, nefroloji, onkoloji, romatoloji, yoğun bakım klinikleri ile ilgili güncel bilimsel konuların ve yeniliklerin yer aldığı oturumlar gerçekleştirildi.

İç hastalıkları kongresi

Kentteki özel bir otelde düzenlenen kongreye İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Taner Elkıran, Akademisyenler, İç Hastalık Uzmanları, doktorlar ve öğrenciler katıldı.

Farklı illerden bildiriler geldi

Kongrenin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran, kongrenin ikincisinin düzenlendiğini hatırlatarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Elkıran, “ Bu yıl ki kongreye farklı illerden birçok arkadaşımızdan bildiri geldi. Bu bildirilerin birçoğu bilimsel olarak arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Yaklaşık 86 tanesi sunuma layık görüldü. Kongremizdeki en büyük amaç bazı şeylerin önünü açılması lazım. Bir buçuk gün içerisinde üç ayrı oturumumuz olacak. Bu oturumlarda birçok bilim dalıyla beraber yapacağız. Hepiniz katıldığınız için teşekkür ediyorum. İlaç firmalarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilaç firmaları olmazsa bu kongreler sürdürülemez” dedi. Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli ise, “İkincisi düzenlenen İnönü İç Hastalıkları Kongresinin ilimizdeki ve çevre illerdeki meslektaşlarımızın doçentlik başvuru şartlarını tamamlaması açısından bir fırsat sunduğu için büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle hem güncel bilimsel konular ve yenilikler ilgili sunumlar yapılacak hem de meslektaşlarımızın bir araya gelmesi sağlanacak bir kongredir. İlaç firmalarının çok fazla destek sağlamadıklarını düşünüyorum” diye konuştu.

2018 yılında 15 uluslararası kongre düzenledik

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kongrenin verimli ve başarılı geçeceğini belirterek, böyle bir kongreyi Malatya da yapmanın gurur verici olduğunu söyledi. Kızılay, “Üniversitemizde üç yıldır neredeyse her hafta uluslararası ya da bir ulusal kongremiz var.  2018 yılında 15 tane uluslararası kongre düzenledik. 600’ün üzerinde ulusal kongre, sempozyum, konferans, konuşmacı ve seminer düzenledik. Tabi rakam olarak, bu çok büyük bir faaliyet. 2019 yılında bunu daha da artırıp, devam etmeyi bekliyorum. Şüphesiz bu kongreler destekle mümkün. Bilimsel araştırmalar projemizin önemli bir kısmına destek veriyoruz. Bir kısmı bu desteklerle yeterli oluyor. Ama dışlardan konuk hoca fazla olduğu zaman bu destek yetmiyor muhakkak başka sponsor desteğine ihtiyaç oluyor onun için bu tür kongrelerin üniversitemizin imkanlarıyla, İnönü Üniversitesi Vakfımızla desteklemeye devam edeceğiz. Başka destek veren ilaç tıbbı cihaz ve belediyelerimizin devam etmesini bekliyorum. Bu kongrede çok sayıda bildiri sunulacak. Bu dönemde iç hastalıkları ana bilim dalımızın sırtı yere gelmez çünkü Sağlık İl Müdürümüz kendi ana bilim dallarının öğretim üyesi” ifadelerinde bulundu.