Hurma tezgahlarda

Malatya'da Ramazan ayının vazgeçilmez Hurma, Ramazan'a sayılı günler kala tezgâhlardaki yerini aldı. Aktar Ali Özdemir, geçen yıla göre hurma fiyatlarında bir değişme olmadığını belirterek, hurmanın daha fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Hurma tezgahlarda

Hurmanın, Ramazan ile birlikte hatırlandığını söyleyen Özdemir, “Hurma fiyatları her keseye hitap ediyor. Geçen yıla göre hurma fiyatlarında bir değişme olmadı. Hurma fiyatları 15 liradan başlıyor. Medine Hurması 40 lira fiyatlar değişiyor. Medine Merhum 50 lira. Kudüs Hurması 70 lira. Geçen seneye göre hurma fiyatlarında bir değişme olmadı hemen hemen aynı fiyatlar. Vatandaş hurma alarak Ramazan Ayına hazırlık yapmaya başladı. Ramazanla birlikte piyasada bir canlılık yaşayacağına inanıyoruz” dedi.

Hurma dinç tutuyor

Hurmanın faydalarının saymakla bitmeyeceğine dile getiren Özdemir, “Hurma 12 ay boyunca tüketebileceğimiz bir gıda. Ramazan ayında bol bol tüketmemiz gerekir. Ramazan’da tüketilecek en sağlıklı besin. Oruç tutarken tokluk hissi veren hurma orucun da etkisiyle oluşabilecek rahatsızlıklara çok iyi gelir. Oruç tuttuğumuzda kan şekerimizi düzenlemeye yardımcı olması için hurma çok iyi bir gıdadır. Hurma hem besleyici hem de besin değeri yüksek hurma ile oruç tuttuğumuz zaman vücut daha dinç oluyor. Sahurda iki, üç tane tüketilmesi yeterli diye düşünüyorum. Vücut gelişimine çok iyi bir destektir” diye konuştu.