Hizmetler Eşit ve Adil Değil

Hizmetlerin mahallelere eşit ve adil bir şekilde götürülmediğini iddia eden Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, 'Bir tarafa saray gibi parklar, caddeler yapıyorsunuz bizim buralar mezbelelik yani vicdan da, yürekte kaldırmıyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hizmetler Eşit ve Adil Değil

Üçbağlar Mahallesinde yaşanan sıkıntıları gazetecilere değerlendiren Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, Çevre yolu ile Sivas Caddesi arasında kalan bölümünün ıslah edilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıllardır kanayan yaramız

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Muhtar Ortaç, “Devletin kaynaklarını eşit ve adil dağıtarak, hizmetlerin eşit ve adil olarak gelmesiyle birlikte beraberlik olur. Şehrin bir kısmının sosyal, kültürel ve insani yaşam tesisleri çok güzel bir kısmının insani yaşam şartları sosyal çevresi çocuk oyun alanlarının oraya yetişmesi için uğraş gösteriyor. Daha önceden var olan bir mahalle yeni açılan bir mahalle olanaklarına kavuşamıyor bu çok acı. En basiti bizim Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi Misafir Sokağı ve Selahattin Eyyubi Sokakları arasında bulunan park projesi olarak düzenlenen o sokak yıllardır kanayan yaramız. Orada bulunan atıl bir inşaat etrafı mezbelelik bir halde. Tam dokuz senedir, hükümetler değişti, başkanlık sistemine geçtik ama biz orayı ıslah edemedik” diye konuştu.

Buralar mezbelelik vicdan da, yürekte kaldırmıyor

Büyükşehir ve Battalgazi Belediyesinden Çınar Parkın küçük bir modelinin oraya uygulanmasını isteyen Ortaç, “Şehrin göbeğinde insanların nefes alacağı, oturacağı çocukların spor yapacağı bir mekan olarak yapılsın. Lütfen değerlendirsinler. Artık biz, söylemekten sizler, yazmaktan bıktık. Adil olalım, adalet ve kardeşlik duygusunu geliştirmek istiyorsak hizmeti eşit ve adil götürmek zorundayız. Bir tarafa saray gibi parklar, caddeler yapıyorsunuz bizim buralar mezbelelik yani vicdan da, yürekte kaldırmıyor. Ondan sonra da diyorlar ki neden itiraz ediyorsunuz. Bir kez söylenir, iki kez söylenir, üç kez söylenir bir kapıdan bir adam beş kere çevrilir, altıncısında derler bu adam neden gidip gidip geliyor. Mustaribiz derhal çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.