Hizmete gölge düştü

MASKİ'nin mesken yapılarda suya yüzde 20 oranında zam kararına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, Devletin, halka hizmet noktasındaki fedakarlığına karşı MASKİ'nin almış olduğu yüzde yirmi oranındaki zam kararının yapılan güzel hizmetlere gölge düşürdüğünü söyledi.

Hizmete gölge düştü

MASKİ'nin mesken yapılarda suya yüzde 20 oranında zam kararına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, Devletin, halka hizmet noktasındaki fedakarlığına karşı MASKİ'nin almış olduğu yüzde yirmi oranındaki zam kararının yapılan güzel hizmetlere gölge düşürdüğünü söyledi. Yıldırım, "Yapılan zamların gerekçesi olarak maliyet masraflarını gösteren MASKİ bu açıklamasıyla yönetimsel bazda beceriksizliğini ve acemiliğini apaçık göstermektedir" dedi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün (MASKİ) mesken yapılarda suya yüzde 20 oranında zam yapılacağını açıklamasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, alınan zam kararını MASKİ'nin yönetimsel bazda beceriksizliğini ve acemiliğini apaçık gösterdiğini ifade etti. Dünyanın ve ülkemizin 4 aydır pandemi süreci ile mücadele ettiğini anımsatan Yıldırım, "Bu süreçte devletimiz başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, başta olmak üzere tüm birimler halk sağlığı ve temel ihtiyaçları için seferber oldu. Bu süreçte birçok resmi kurum ve kuruluşlar, fabrikalar ve esnaflar uzun bir süre kapalı kaldı ve maalesef ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çekti. Aylarca dükkanı kapalı olan esnaflarımız, çalışanlarımız gelirlerini yarı yarıya düşürdü. Bunca olay varken, bu kritik süreçte bunca ekonomik sıkıntılar varken, MASKİ’nin suya yaptığı %20 zam Malatyalıları hayretler içerisinde bırakmıştır. Devletin bunca seferberliği karşısında halka hizmet noktasındaki fedakarlığına karşı su cenneti olan Malatya'da yüzde yirmi oranındaki zam, yapılan güzel hizmetlere gölge düşürmüştür. Yapılan zamların gerekçesi olarak maliyet masraflarını gösteren MASKİ bu açıklamasıyla yönetimsel bazda beceriksizliğini ve acemiliğini apaçık göstermektedir" dedi.

Zam kararı bir an önce geri çekilsin

Malatya'nın su cenneti olduğunu ifade eden Yıldırım, “Malatya şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta, 1110 metre yükseklikte bulunan Gündüzbey'den gelen Beydağı suyunun bu zamlara maruz kalması bizleri ilgili birimlerin yönetimsel noktada yetersizliğini ciddi anlamda düşündürmektedir. Önce deprem sonra koronavirüs ile sarsılan, ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşayan Malatya'mızda yapılan bu zammın bir an önce geri çekilmesi noktasında yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Eleştirilerimizin sebebi sırf muhalif olmak veya ilgili kurum ve şahısların itibarına gölge düşürmek asla olamaz. Bizler yapıcı muhalefet şiarıyla ilgili kurumlara aslında en büyük katkıyı sağlıyoruz. Keşke bu zamlar yeni yapılan kaptaj, sondaj, su kaynakları adına yapılmış olsaydı da bizler de bu zamları eleştirmeseydik. Ancak gel gelelim kurum maliyetleri değişen borular ve kaçak su kullanımı ve benzeri gerekçeler gösterilerek yapılan bu zamların hangi feraset ve basiret örneği ile açıklanması noktasında söyleyecek sözümüz kalmıyor. Kaçak kullanım ve benzeri yasa dışı kullanım yapan vatandaşların cezayı işlemlerinin yapıldığını biliyoruz. Ancak bu kişilerin yapmış olduğu hataları normal yollarla kanuni şekilde su kullanan kişilere hesabını ödetmek hangi vicdanla açıklanabilir? Bugün Cumhuriyet tarihinin en güçlü iktidarlarından biri olan mevcut hükümetin bir Büyükşehir Belediyesi birimi olan MASKİ'nin bu denli yapmış olduğu zam kararı bizlere "Bolluk içinde yokluğu yaşamak" deyimini hatırlatıyor" açıklamasında bulundu.