Hizmet gelmiyor

Malatya Battalgazi İlçesi Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, mahallenin bir çok sorununun belirterek, , seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen mahalleye herhangi bir hizmet yapılmadığını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hizmet gelmiyor

Malatya Battalgazi İlçesi Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, mahallenin bir çok sorununun belirterek, , seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen mahalleye herhangi bir hizmet yapılmadığını söyledi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, son zamanlarda birçok kazanın meydana geldiği Kızılırmak ve Çatyol Caddesinde bulunan kavşağın yapılması için yetkililerden talepte bulundu.
Bir çok sorunumuz var
Mahallede ortaokul ve lise olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan  Boğa, “Okul uzak olduğundan herkes çocuklarını servisle göndermek zorunda kalıyor. Mahalle de yaşayan insanların durumu belli, bütçeleri yetmiyor. Her gün birileri gelip yardım istiyorlar. Ya bir servis versinler yada bir an önce mahalleye bir okul yapılsın. Mahallede okul yeri olmasına rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı. 10 dönümlük bir alanımız var. Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş. Gelip ölçümünü yaptılar.Demirler çakıldı, yazışmalar devam ederken birden bire bütçe ayrılmamış diye yazışmaları durdurdular. Mahallede bir başka sorunumuz sağlık ocağı olmaması. Bu çok büyük bir problem çünkü mahallemiz kalabalık bir mahalle. 13-14 bin nüfusu var. Göztepe mahallesindeki sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyoruz. 2-3 km mesafe var. Bu durum vatandaş için sıkıntı oluyor. Hele kışın daha da zor. Yağmur, çamurda gitmek zorunda kalıyoruz. Özellikle bebeklerin aşışı için baya bir problem oluyor. Temennimiz bir sağlık ocağının yapılması" dedi.
Kavşak yapılması için birileri mi ölmeli
Kızılırmak ve Çatyol Caddesinde bulunan kavşağın yapılması için yetkililere defalarca dilekçe vermelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyleyen Boğa, “Kavşakta her gün bir kaza oluyor. Bu kavşağın yapılması için ille birilerin ölmesi mi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğüne dilekçemizi verdik. Gelip, baktılar yapacağız dediler.Alt yapının yapılması gerekiyor dediler. Alt yapının yapılması içinde  Büyükşehir Belediyesine müracaatta bulunduk 'böyle bir çalışmalarının olmadığını, olursa dikkate alacaklarını' söylediler.  Biz de diyoruz ki birileri ölmeli mi ki kavşak yapılsın. Sürekli kaza oluyor. Resimlerini çekip Şube Müdürüne gönderdik. İki kesişen yol büyük olduğundan iki taraftan gelen araç öncelik benim diyerek devam ediyor bu durum kazalara davetiye çıkarıyor. Işık yok, akıllı kavşak yapılması için dilekçe verdik ama alt yapı olmadığı için gündem de olmadığını söylediler" diye konuştu.
6 aydır hizmet alamıyoruz
Boğa, seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen mahalleye herhangi bir hizmet gelmediğini aktararak, sadece bir sokağa 500 metre asfalt döküldüğünü ifade etti. Mahalleye hizmet gelmesi için dilekçe verdiklerini anımsatan Boğa, “Verdiğimiz bütün dilekçeler onaylanmış ama maalesef şu şekil alt yapısı yok. Bundan dolayı asfalt, kaldırım yapmıyoruz. Yaşam Merkezinin önünde bulunan yol sıkıntı. Sebebi Yaşam Merkezine kadar yol, ışıklandırma, kaldırım yapılmış ondan sonrası maalesef yok. Dilekçe verdik. Herhangi bir cevap gelmedi. Şimdiye kadar hiç bir hizmet alamadık ki bundan sonra da alalım. Yeşilçam Caddesi diye gecen Çöşnükten başlayarak mahallemizin sınırlarına kadar geliyor. Mahalle sınırında durduruluyor. Her şey tamam bizim sınırdan durdurulmuş biz mahalleli olarak bu duruma üzülüyoruz. Biz yetkilerden bir an önce mahalle ile ilgilenmelerini istiyoruz. Şuanda herhangi bir hizmet alamıyoruz. Parkalarımızla ilgili sorumuz vardı. Bildirdik yapacağız dediler ama şu ana kadar hiç bir gelişme olmadı. Yapılan tek hizmet muhtarlık binasını tadilatını yaptılar. Masa sandalye, bilgisayar yok kendilerine ilettik en kısa zamanda yapılmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.