Her gelen bizimle uğraşıyor

MOTAŞ'ın toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü olan vatandaşlara aylık 70 binişlik sınırlama getirilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, 'Herkes emeklinin durumunu biliyor geçinemiyor. Yüzde 5 zam aldık. Evimize doğru dürüst ekmek alamadık. Her gelen başkan bizimle uğraşıyor' dedi.

Her gelen bizimle uğraşıyor

Toplu taşıma araçlarında 65 yaş ve üstü vatandaşlara sınırlama getirilmesini ilgili açıklamalarda bulunan TÜMİŞDER Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'la görüşmek istedikleri halde kendilerine randevu verilmediğini ileri sürdü.

Her gelen başkan bizimle uğraşıyor

65 yaş ve üstü olan vatandaşlara aylık 70 binişlik sınırlama getirilmesi kararına karşı olmadıklarını kaydeden Tangüner, “26 yıldan beri Malatya’dan emeklilere uygulanan bir indirim vardı. 26 yıldan bu yana Malatya’da uygulanan talebinin düşük olarak bindiği ücretle emekliler de yararlanıyordu. Başkan Çakır döneminde bu kaldırıldı. Hatta biz Başkan Çakır’ın yanına gittik, Başkan Çakır bize, ‘Halk otobüsleri dava açtı, bu davayı da halk otobüsleri kazandı. Bizim yapacağımız bir şey yok’ dediler. Biz bir şey diyemedik. Selahattin Başkan geldi ve yine emekliye dokundular. Biz buna karşı değiliz. Elbette ki, 70 defalık biniş az değil. Fazla bile çünkü bir gidiş bir geliş 60 defa eder biz buna karşı değiliz adilane bir şey. Fakat normal bir emeklinin otobüse binmesi 2,60 TL biraz bizi üzüyor. Herkes emeklinin durumunu biliyor geçinemiyor. Yüzde 5 zam aldık. Evimize doğru dürüst ekmek alamadık.  Her gelen başkan bizimle uğraşıyor. Üvey evlat muamelesi bize yapılıyor. Duyarlı olup bize yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı bize karşı duyarlı değil. 7 defa kendilerini arayıp, hayırlı olsun demek için randevu talep ettik. 7 defa aramamıza rağmen hala bize randevu verilmedi. Diğer başkanların döneminde 5-10 gün sonra randevu talebimize cevap verirlerdi. Mesela Hacı Uğur Polat döneminde bizler emekliler hasta, rahatsız ve yürüyemedikleri için Malatya Şehir Mezarlığı otobüslerinden birisinin şehir merkezinden kalkmasını istedik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Cuma günleri emekliler Şehir Mezarlığına bir otobüs verdi. Selahattin Başkan ise bunu kaldırdı" dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı bizi görmüyor

TOKİ konutları talebimiz için önceki Büyükşehir Belediye Başkanının kendilerine yardımcı olduğunu vurgulayan Tangüner,  “Biz dertlerimizi, sıkıntılarımızı kime anlatacağız, mutlaka sıkıntılarımızı belediye başkanlarına anlatacağız. Fakat maalesef başkanımız bizi görmüyor. Eğer randevu verirlerse, dertlerimizi, sıkıntılarımızı dile getiririz. Tabi bizi kabul etmezlerse bizim de yapacak hiç bir şeyimiz yok. Gelen üyelerimize bunları anlatırız. Başkan bizleri kabul etmedi deriz. Malatya'da 90 bin emekli var. Kimse bunu göz ardı edemez. İsterlerse emekliler Malatya’nın kaderini değiştirirler. Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bunun için de bizler üzülüyoruz.  Emeklilerimiz hep destek sağladı, oy verdiler, yardımcı oldular, maalesef kimse şimdi bizi tanımıyor. Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 48 bin konut yaptırdı. Bunun 16 bin tanesi emeklilere verildi.  Onlarda başkanların görüşü 8 bin konut fazla diyorlar. Maalesef burada hiç bir şey yapmış değil bekliyoruz. Mücadele veriyoruz" diye konuştu.